Rebuig frontal de la UdG a la reforma de graus i màsters que vol fer l'Estat
Rècord històric de participació, amb 2.420 vots en contra (86,75%) d'un total de 2.792 votants
Els que estan a favor de la reforma només arriben al 12%
El referèndum que es va fer a la Universitat de Girona per saber què opinava la comunitat universitària sobre la reforma de graus i màsters que planteja el govern de l'Estat ha donat com a resultat 2.420 vots en contra (86,75%) d'un total de 2.792. El referèndum, obert a estudiants, professors, investigadors i personal administratiu, va tenir també una xifra rècord pel que fa a la participació estudiantil, un 21%. Aquesta és la primera vegada que es fa un referèndum a la UdG, però per confrontar dades de participació s'han pres com a referència les eleccions en què es va escollir Sergi Bonet com a rector, en què va ser del 19%.
La pregunta era clara:: “Estàs a favor del 3+2? Sí/No. En cas afirmatiu, estàs a favor que la comunitat universitària negociï un 3+2 popular? Sí/No.” Amb la resta de resultats a la mà el doble sí va rebre 323 vots; el sí/no, divuit, i el sí/blanc, quatre, mentre que els vots nuls van ser set i els blancs, deu.
Aitor Palomares, membre del grup de coordinació del Consell d'Estudiants, va valorar ahir a la tarda com a “extraordinària” la participació i, a més, va destacar que el resultat els dóna forces per mantenir-se ferms contra la reforma que vol fer passar els graus de quatre anys a tres i els màsters d'un a dos. L'objectiu d'aquest acte era saber què pensa la comunitat universitària sobre el decret, ja que són ells els afectats directament. Es va poder votar a totes les facultats, tant al campus del Barri Vell com al campus de Montilivi i al campus Centre, on les meses electorals estaven situades als vestíbuls. Les urnes van estar obertes a tots els estudiants, PAS i PDI. El referèndum es va fer dimecres i dijous i va ser organitzat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), juntament amb el Consell d'Estudiants de la UdG (Cd'E UdG).
LA FRASE
Una proposta avalada per la mateixa UdG
La Universitat de Girona, seguint en la línia de promoció de les iniciatives dels estudiants emmarcades en la llibertat d'expressió i el respecte que impulsa el rectorat, va voler donar suport explícitament al referèndum sobre els graus de tres anys i els màsters de dos anys. I dimecres, a més, va coincidir amb la concentració per demanar que s'arxivi la causa pels investigats arran dels aldarulls de fa quatre anys.