Societat

JOAQUIM VIDAL

ENAMORAT DE L'ANTIC MICROORDENADOR MSX

“M'agrada crear nivells nous per a vells jocs del gran MSX”

Hi ha aficions que es converteixen en passions i passions que desperten la imaginació. Aquest és el cas de Joaquim Vidal, fill de Sant Gregori, que treballa a TVGirona i és un enamorat de la informàtica, de les consoles antigues i de recrear i, fins i tot, programar nous nivells per a vells jocs d'MSX. El seu treball l'ha portat a ser mencionat per conegudes revistes en línia.

Com comença tot plegat?
Trobant a internet un emulador –el Bluemsx– per jugar a MSX, un ordinador dels primers, com els Comodore o Spectrum. Uns clàssics! Jo tenia MSX, un microordinador domèstic de 8 bits que es va vendre entre el 1980 i el 1990.
Sí que anem lluny! Encara el té?
I tant! I funciona i tot! Però del que es tracta ara, i m'apassiona, és poder aconseguir que els vells jocs es puguin jugar per internet i amb els vells ordinadors. El que és apassionant i divertit és fer nivells de joc nous; és a dir, ampliar el joc original. Amb l'emulador tens un MSX al teu ordinador i pots programar amb Basic.
Retorn al passat!
I més i tot! Vaig fer un programa, el vaig passar a fòrums, principalment de l'Argentina, i va agradar molt. La gràcia és poder fer els teus propis mapes, ampliar i expandir el joc original.
I el repte?
El vaig tenir amb el clàssic Kings Valley II, de Konami, que es va fer per a MSX I i II. És una autèntica obra mestra. He estat un any treballant i he aconseguit finalitzar deu nivells més per al joc, amb la mateixa estructura que l'original i, també, complexitat, perquè no s'ha d'oblidar que, com més nivell, més dificultat. El treball que he fet ha agradat molt i ha estat mencionat a moltes publicacions. És fantàstic poder recuperar aquests jocs, però el que és encara més divertit és poder ampliar-los amb l'aportació, fins i tot, del meu fill, un fan també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.