Societat

Lambda i Chrysallis Valencia convoquen una concentració contra la transfòbia

La concentració tindrà lloc hui diumenge 27 de desembre a les 20 hores a la Plaça de Verge de València per condemnar la transfòbia que ha provocat la mort d'Alan a Barcelona

Després de conéixer la notícia del tràgic suïcidi d'Alan, un jove adolescent trans de Barcelona, que des de fa temps vivia en una situació de violència per assetjament escolar, la qual li havia portat fins i tot a haver d'ingressar a l'Hospital Clínic de Barcelona pel profund malestar psicològic pel qual estava passant. Tot i comptar amb el suport de la seua família, davant de la pressió que patia per part dels seus assetjadors va decidir acabar amb la seua vida.

Davant d'això, els grups convocants ·Lambda i Chrisalis, volem exigir a les administracions una actitud proactiva, i no només reactiva. Alan va estar ingressat amb motiu de tot el dany psicològic que li estava produint l'assetjament escolar del qual era víctima, i encara que, pel que hem conegut a través de la premsa, estava prevista una reunió per tractar el seu cas en el seu centre d'estudis per després de les vacances, la solució arribarà tard.

Sabem que moltes vegades el professorat dels centres es troba sense eines ni coneixements suficients per fer front a estes situacions, de manera que insistim en la urgència que les administracions contemplen plans d'acció específics contra la transfòbia en centres escolars i d'educació secundària.

D'altra banda, el col·lectiu Lambda manifesta que “és trist que les persones “trans” siguem notícia quan ens maten, o ens suïcidem, i que els assassins i els assetjadors puguen gaudir de l'anonimat i quedar sempre en un segon pla, diluint la seua responsabilitat en una societat que segueix girant la cara davant a la transfòbia. Si ens suïcidem per patir assetjament, és perquè hi ha persones que assetgen, que ens maten directament o indirectament. Quan es va a actuar sobre això?”

Els convocants coincideixen en que cal posar en valor la necessitat que hi haja una llei que els protegisca de la transfòbia. “S'ha de tractar no només d'una qüestió administrativa i legal, sinó d' una qüestió de voluntat política i de responsabilitat col·lectiva com a societat, per un canvi profund que només s'aconseguirà amb molta educació a molts nivells. Alan havia aconseguit el canvi legal del seu DNI, i això no el va salvar ni dels assetjadors ni del suïcidi”.

Mitjançant un comunicat de premsa manifesten el seu suport a la família i amics / es d'Alan. “En aquests moments tan difícils, de tanta ràbia i dolor per la injustícia, el fet que puguen mantenir amb vida la veu del seu fill és un gest que mereix tot el nostre reconeixement”.

A l'esmentat comunicat subratllen que Alan va poder comptar amb el suport de la seua família, però no totes les persones “trans” poden dir el mateix. Aquest comunicat hauria d'anar també per elles, i per totes les injustícies comeses contra les persones “trans” que es queden sense reconéixer perquè no hi ha ningú que els done veu.

Per tot això, hui diumenge 27 de desembre de 2015, Lambda i Chrysallis València convoquen una concentració a les 20h a la Plaça de la Verge de València en senyal de repulsa a la transfòbia causant de la mort d'Alan, en solidaritat amb la seua família i perquè les administracions prenguen mesures perquè no es torne a produir ni una sola mort de persones “trans” a causa de la transfòbia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia