Societat

Societat

El municipi vol aprofitar l'impacte del rodatge d'‘Ocho apellidos catalanes'

‘Extres' al plató de Monells

Creix l'afluència de visitants al poble, redescobert arran de les escenes rodades del film ‘Ocho apellidos catalanes'

Restauradors, hostalers i el consistori estudien oferir paquets turístics per allargar les estades

La tranquil·litat ha retornat als carrers del nucli antic de Monells després de les frenètiques jornades, primer, pel càsting per escollir extres i, posteriorment, durant el rodatge de seqüències del film Ocho apellidos catalanes. Però no pas del tot. Des que la productora va començar a filtrar les primeres imatges d'escenes a la icònica plaça major –o de Jaume I– curulla de castellers, calçots i estelades, que curiosament ara costen de veure als balcons i finestres del barri vell. Però sobretot arran de l'estrena comercial de la pel·lícula el degoteig de visitants ha estat continu, especialment els caps de setmana.

Es pot dir ben bé que reben el doble de turistes, una circumstància que ha beneficiat els diversos establiments de restauració, perquè la majoria d'extres d'hivern aprofiten per esmorzar-hi, fer el vermut, dinar o un cafè a la tarda. A Ca l'Arcadi, l'únic bar que obre tot l'any –els altres restaurants en temporada baixa se centren més en els caps de setmana– expliquen que van fent durant tota la jornada, mentre que abans els dies laborables tot just treballaven a primera hora del matí, pels esmorzars, i cap a l'hora de dinar i la sobretaula.

El bon temps també els ha jugat a favor, i encara que la majoria de turistes provenen de Catalunya, també hi va “força gent de fora: d'Aragó, el País Valencià, Madrid i fins i tot de les Illes Canàries”, explicava aquesta setmana la mestressa del bar. El cap de setmana de Nadal i Sant Esteve l'ambient es va relaxar força, però el degoteig s'ha recuperat aquesta setmana i tot indica que la febre continuarà.

Paquets promocionals

L'alcalde, Salvi Casas, explica que fins ara tot està funcionant a través del boca-orella, però veient l'oportunitat turística que els ha passat per davant, volen “reunir els restauradors i els amos d'allotjaments per preparar accions conjuntes” amb vista a Setmana Santa i l'estiu. L'objectiu és allargar les estades de la majoria de visitants, que més enllà de la parada per passejar i fer algunes fotografies, marxen sense pernoctar a la zona. Al marge dels negocis de Monells, també volen que se'n puguin beneficiar la resta d'establiments turístics del municipi, disseminats entre Cruïlles, Sant Sadurní de l'Heura i l'espai natural de les Gavarres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona