Medi ambient

Vint entitats faran la reforestació de Can Deu de Sabadell

La primera fase de la campanya començarà el 24 de gener amb la replantació al bosc d'un miler d'exemplars

Una vintena d'entitats de Sabadell i comarca ajudaran en els treballs de reforestació de les zones afectades pel temporal de vent del 9 de desembre del 2014 i que són els punts d'accés més transitats i populars del bosc de Can Deu, propietat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. La replantació es farà seguint els criteris que va dictaminar la comissió tècnica integrada per experts amb l'objectiu de planificar la recuperació del bosc després de mesos de treball intens per retirar els arbres caiguts i soques i fer feines de neteja. Es calcula que el temporal de vent va fer caure uns 45.000 arbres, el que significa entre un 75 i un 80% de la massa forestal de les 86 hectàrees del bosc de Can Deu.

La campanya participativa de reforestació es durà a terme en quatre àrees concretes i en cadascuna es dedicarà un diumenge dels mesos de gener i de febrer. La primera jornada es farà el 24 de gener i les zones on es plantaran un miler d'exemplars de pi blanc, pi pinyer i alzina són en les que no hi ha brotat cap plançó perquè el sòl està més compactat: Sant Julià d'Altura, Sant Vicenç de Verders, l'aparcament de la carretera de Sabadell-Matadepera i el sector de Vallehermoso. A la resta de massa forestal la comissió d'experts va decidir optar per la regeneració natural, tot i que dues vegades a l'any s'haurà de fer seguiment dels plançons que creixin.

A final del 2015 la fundació ha anat posant-se en contacte amb les entitats, que inclouen associacions de veïns, entitats ecologistes i naturalistes, esportives, culturals, escolars, animalistes, de voluntaris, religioses i ONG, entre d'altres.

LA XIFRA

1.000
exemplars
de pi blanc, pi pinyer i alzines són els que es plantaran en les quatre zones més accessibles del bosc.

Retirada de la vegetació de les lleres

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va acabar fa uns dies, com també ha fet en altres municipis afectats per les ventades del 2014, els treballs de retirada de vegetació dels cursos fluvials de Sabadell. Concretament, la neteja es va fer majoritàriament en uns 2.000 metres de llera de la zona del torrent de la Serra, a Torre Romeu, la riera Seca i el torrent de Colobrers. Els treballs els va executar l'empresa pública Forestal Catalana SA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia