Educació

Educació

Acció reivindicativa a Girona

L'escola 9de4t balla per tenir secundària

Les famílies del Nou de Quart fan una ‘flashmob' per reivindicar que el centre tingui alumnes de fins a 16 anys

Ja han recollit més de mig miler de signatures a la plataforma Change.org en suport de la seva reclamació

Els pares dels alumnes de l'escola 9de4t augmenten la pressió sobre el Departament d'Ensenyament perquè faci possible la seva reivindicació que el centre cobreixi també l'etapa obligatòria de secundària i es transformi en un institut escola des dels 3 fins als 16 anys.

Per fer-ho, ahir alumnes i famílies van participar en una flashmob al davant de la seu de la Generalitat a Girona per fer arribar al Departament d'Ensenyament la seva petició i continuen la recollida de signatures que van iniciar fa setmanes. La portaveu de la Plataforma per la Continuïtat del 9de4t, Eva M. Trias, va avançar que a la plataforma Change.org ja han recollit més de mig miler de signatures en suport de la seva reivindicació. En aquest sentit, Trias explica que la petició és per defensar que els seus fills puguin “continuar a l'etapa de secundària amb la metodologia actual”. Cal tenir en compte que l'escola 9de4t és una “escola lenta” que funciona a través de projectes en què “s'adapta i es respecta el ritme d'aprenentatge de cada nen”, hi afegeix Trias, que també explica que només caldria un mòdul més i dos professors de secundària per complir amb les seves reivindicacions. La mobilització de les famílies ha rebut el suport de l'Ajuntament de Quart i ahir el regidor d'educació, Carles Gutiérrez, era present a la mobilització a Girona i expressava: “Volem seguir fins als 16 anys amb el projecte únic.” A més, subratllava que el projecte “és molt ben vist al municipi” i que ho demostra el fet que gent de Girona i Cassà va al centre”. La flashmob amb alumnes i la lectura d'un manifest va fer evident la reivindicació de les famílies del 9de4t.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia