Societat

societat

Reclamen polítiques penals que garanteixin segones oportunitats

Promoure polítiques penals que proporcionin segones oportunitats a les persones que compleixen mesures penals i es comprometen a treballar per tenir una vida allunyada de la delinqüència serviria per reduir la reincidència i garantir una cohesió social més gran, segons els experts que van participar ahir a Barcelona a la jornada Societat relacional i execució penal. Organitzada per les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) amb el suport del Departament de Justícia i l'Obra Social La Caixa, al llarg de la jornada es va presentar una proposta de Declaració per a la millora contínua en l'execució penal a Catalunya, per a la qual es vol obtenir el suport d'altres agents socials.

Les entitats reivindiquen “noves polítiques socials que garanteixin una igualtat d'oportunitats” i ofereixin “respostes proporcionades, flexibles i individualitzades”. Es tracta de trobar, segons aquesta proposta, models d'atenció que donin poder a les persones “perquè puguin resoldre de forma autònoma les necessitats de futur”. El catedràtic de criminologia i treball social de la Universitat de Glasgow, Fergus McNeill, va afirmar que “si les persones a les quals es dóna suport no es recuperen, és un fracàs del sistema judicial”. Sònia Fuertes, en nom d'ECAS, va reclamar recursos i polítiques valentes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia