Societat

Investiguen diverses denuncies per abusos sexuals en el col·legi de Maristes Sants-les Corts

El pare d'un exalumne revela l'existència de diversos casos per part d'un professor d'educació física que va treballar al centre durant gairebé 30 anys

Va ser acomiadat el 2011 després de reconèixer els fets arran de la denúncia d'una altra família, tot i que el cas es va arxivar perquè la víctima no va voler declarar

Els Mossos d'Esquadra investiguen diverses denuncies per suposats abusos sexuals contra un professor d'educació física del Col·legi Maristes Sants-Les Corts que haurien passat al llarg dels anys que l'home va treballar al centre, on va ser acomiadat el 2011 després que una família denunciés a l'escola un dels casos.

En aquella ocasió, el cas va quedar en res perquè després que el centre denunciés els possibles abusos a la fiscalia de menors, es va acabar arxivant el cas perquè la víctima no va voler declarar.

Aquest dijous han tornat a sortir a la llum diversos casos a partir de la denúncia feta pel pare d'un exalumne, que a finals del 2013, quan tenia 19 anys, va aconseguir explicar que des dels 13 als 15 anys va patir abusos sexuals per part del professor. El patiment que va viure el va portar a explicar-ho a la seva mare a través del whatsapp, segons informa El Periódico.

El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona s'està encarregant de la causa en rebre la denúncia d'aquesta família. Aquest divendres els Mossos d'Esquadra han remès al jutjat tres denúncies més. En total, doncs, quatre .

El magistrat ha obert diligències prèvies per un presumpte delictes d'abusos sexuals a menors i s'ha acordat donar trasllat a l'investigat de la denúncia per tal que designi un advocat per poder estar personat a la causa.

Segons ha explicat el pare d'aquest alumne a Catalunya Ràdio aquest divendres al matí, el cas del seu fill l'ha portat a engegar una campanya per intentar recollir més casos, ja que el suposat agressor va treballar gairebé 30 anys en el centre.

Segons ha explicat el pare a El matí de Catalunya Ràdio, de moment, hi ha cinc denúncies i sis persones més, ara totes adultes, estan valorant si fan un pas endavant o no.

Aquest pare ha explicat, també en d'altres mitjans, que va penjar cartells a l'escola i al barroc, que després van anar corrent a través de Facebook, per denunciar els fets i per conèixer si hi havia més casos similars.

El pare, Manuel, ha assegurat que en poc temps s'han posat en contacte a través del correu electrònic que ha creat ([email protected]), diversos casos. Segons ha dit, s'han posat en contacte amb ell un noi de 22 anys i un home de 45 amb relats similars al del seu fill. I n'espera més.

Manuel ha lamentat la poca col·laboració i interès rebut pel centre dels maristes i la seva fundació, Fundació Champagnat, quan va denunciar els fets el 2013. Una versió que contradiu el centre, segons un comunicat difós per l'escola a 8alDia i Catalunya Ràdio, en què s'assegura que es va oferir col·laboració a la família. quan va denunciar els fet el 2013, però que des de llavors no n'han sabut res més. El pare de l'exalumne ho nega i considera que l'escola “ho podria haver fet molt millor”.

Comunicat de l'escola

L'escola Maristes Sants-Les Corts ha fet públic aquest divendres a tota la comunitat educativa del centre un comunicat informatiu en què assegura que va rebre el juny del 2011 una denúncia del pare d'un alumne menor d'edat que hauria patit abusos sexuals per part d'un professor. Segons explica el centre, el docent va reconèixer els fets i l'endemà mateix va quedar “desvinculat” de l'escola, que defensa que va actuar “immediatament” d'acord amb els protocols de la institució sobre la protecció dels infants. El centre va rebre una segona comunicació del pare d'un altre alumne el desembre del 2013, acusant el mateix exprofessor d'abusos sexuals que haurien tingut lloc abans del 2010. Tot i que l'escola va insistir en la necessitat de denunciar, la família no es va tornar a posar en contacte amb el centre. Avui dia l'escola no té constància de cap altra denúncia contra l'exprofessor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia