Societat

Pals invertirà una part del retorn de la taxa turística en una oficina de turisme

Se situarà a la platja gran i també farà de quiosc, tot i que l'emplaçament i l'espai encara s'han de decidir

Totes les reinversions es faran en turisme

La taxa turística recaptada al municipi de Pals al llarg de l'any 2015 ja té destí. L'Ajuntament de la població ha fet públic que aquest impost que grava l'estada de les persones als establiments i equipaments turístics es destinarà a nou objectius bàsics que s'han marcat com a prioritaris.

La xifra de què Pals disposa a través del fons per al foment del turisme que gestiona el govern de Catalunya és de 40.502 euros i es reinvertirà, com correspon, en diversos projectes destinats a millorar l'oferta turística del municipi. Per tal que la Generalitat adjudiqui aquesta subvenció, l'Ajuntament ha hagut de justificar-la en un informe en què es detallen les actuacions de millora turística que té en perspectiva.

Pals, doncs, impulsarà una campanya de comunicació que potenciï els serveis, els esdeveniments, la natura i la gastronomia de la zona, i donarà suport a la població en la fira Vakantiebeurs, que es fa a Utrecht. A més, està previst instal·lar un quiosc oficina de turisme a la platja Gran, l'adaptació del web turístic de la població al castellà, l'anglès i el francès i l'edició de material de promoció de la campanya gastronòmica Pals i la cuina de l'arròs. En altres vessants de promoció turística, es preveu crear una aplicació per a telèfons intel·ligents mitjançant la qual es trobin rutes de senderisme per la zona. En el mateix terreny, volen treballar per implementar el projecte Vies Braves, una xarxa d'itineraris marins destinada a la pràctica d'activitats aquàtiques, lúdiques i pedagògiques.

Un altre dels objectius previstos en la justificació de la taxa turística és la renovació de les passeres i papereres de les platges de Pals.

Segons explicava l'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, es vol consolidar l'actual oficina de turisme, que ja està habilitada des de fa alguns estius a la platja. Fins a la campanya passada era de lloguer i ara es vol consolidar, sigui comprant una construcció nova o trobant un espai que ara tingui un ús diferent i que pugui ser reconduït. “Fins ara les botiguetes que hi ha a la zona han fet massa sovint la feina d'oficina de turisme. És una necessitat”, va assegurar ahir l'alcaldessa de Pals.

LA XIFRA

40.502
euros
és la quantitat d'euros que Pals recupera per reinvertir-la en turisme.

LA FRASE

Les botiguetes de la zona fan massa sovint la feina d'oficina de turisme. Tenir-la és una necessitat
Sílvia Monar
Alcaldessa de Pals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia