Societat

Arrenca la temporada de Passions al Baix Llobregat

Olesa de Montserrat i Esparreguera aixequen el teló aquest cap de setmana per escenificar el drama sacre de la vida, la mort i la resurrecció de Jesucrist

Diumenge passat va aixecar el teló la Passió més matinera de les que es representen enguany a Catalunya. La d'Esparreguera, dirigida per Jaume Rovira, va encetar la temporada el 28 de febrer i oferirà, en total, deu sessions. La representació teatral de la vida, la mort i la resurrecció de Crist basada en els evangelis és un muntatge de caràcter amateur en què les entitats aboquen esforços per millorar any rere any les funcions.

La Passió d'Olesa obre les portes diumenge. I ho farà amb un espectacle que aquesta temporada vol donar més pes a les intèrprets femenines. Així, personatges que habitualment eren interpretats per homes passaran a tenir fesomia femenina. Per contra, se suprimeix una escena del primer acte que estava interpretada íntegrament per dones: La vall dels leprosos. Segons el seu director, Ignasi Campmany, “la idea és integrar més les dones en l'espectacle i, per tant, el que es vol fer és que papers que històricament han estat masculins, ara passin a ser interpretats per dones”. És el cas del personatge de l'àngel de l'Hort, que a partir d'ara serà interpretat per tres exmares de Déu (Carmina Checa, Antònia Martells i Dolors Xairó). En la part interpretativa, hi haurà cares noves en altres papers destacats com ara Sant Joan i Maria Magdalena.

Més informació

Sessions: 6, 13, 19 i 25 de març; 3, 10, 16 i 24 d'abril i 1 de maig.

Aliança amb Mans Unides

M.J.R.

Les novetats de la Passió d'Esparreguera d'aquest any les trobem, principalment, en l'ordre dels quadres. La més destacable és el canvi de la Sessió del Sanedrí, que passa a fer-se en el segon acte, en la part del matí, en comptes de ser el quadre que iniciava la part de la tarda. Aquest canvi ha comportat que s'hagi de modificar el preludi de tarda per tal de guardar la coherència entre la música i la dramatúrgia. També s'han introduït millores tècniques en un dels quadres clau de la passió esparreguerina: la Resurrecció. D'altra banda, els espectadors de la Passió col·laboraran amb una part del preu de l'entrada amb els projectes de lluita contra la pobresa de l'ONG Mans Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Arrenca la campanya ‘A l’aigua, risc zero’ per evitar ofegaments a platges i piscines

Sitges
educació

Els Campus d’Estiude la UdG acullen un centenar de joves

girona
societat

Quatre detinguts a l’aeroport del Prat per embalar maletes sense tenir el permís

El Prat de Llobregat
MEDI AMBIENT

El Delta de l’Ebre celebra la bona salut del flamenc amb l’anellament de polls

La Ràpita
societat

L’empresa empordanesa Gelati Dino obre un local a Barcelona

castelló d’empúries
informació especial

“Camí cap a París”: donar visibilitat i normalitzar la discapacitat

Barcelona
Lluís Busquets i Grabulosa
Periodista. Publica ‘L’escàndol de Nicea’ (Ed. Comte d’Aure)

“El de Nicea va ser un concili imperial, organitzat per Constantí”

Barcelona
LA CRÒNICA

Quan el melic és la provocació

Barcelona renova el compromís per ser una ciutat més sostenible

Barcelona