solsona
Vint mil quilos venuts en la Fira del Trumfo
La dotzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona va superar el canvi d'ubicació del mercat del trumfo amb molt bona nota. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els venedors, expositors i l'organització. Segons afirmen, el fet d'habilitar un espai de càrrega i descàrrega de trumfos s'ha traduït en uns cinc mil quilos més en vendes del producte protagonista de la fira, fins a arribar a uns vint mil quilos venuts en un cap de setmana. Diumenge va ser el dia estrella, i Solsona es va omplir tot i que les condicions meteorològiques no hi acompanyaven. Pel que fa a les activitats, van tenir també una alta participació. I per exemple el taller de la tòfona negra a la cuina a càrrec de Laia Coma i Roger Vilaginés del Restaurant Mare de la Font, i el maridatge de vins a càrrec de David Gomis, organitzats pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, van superar la participació prevista. També va tenir una bona acceptació La primera Festa del Vi. Durant la Fira es va homenatjar la trajectòria vital i professional de Simeó Espuga, de Ca l'Agustí de Cambrils amb el Premi Bufet