Societat

La Fira Modernista desapareix de l'oferta de Setmana Santa a Olot

L'Ajuntament la retira cinc anys després d'haver-la creat i ho compensa reforçant les activitats de caire familiar al centre de la ciutat

L'Ajuntament d'Olot no organitzarà aquest any la Fira Modernista, que hauria arribat a la cinquena edició, perquè es considera que no contribuïa de manera notable a donar vida al centre de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es pretenia atraure a Olot els visitants que els dies de Setmana Santa es desplacen a la comarca buscant sobretot el vulcanisme i el paisatge. L'excusa de la fira era el patrimoni modernista que es conserva a la ciutat, que, de fet, és limitat. “Tenim el que tenim”, admet el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. En el programa s'hi incloïen tallers per a la mainada i visites guiades, a més d'un mercat de productes artesanals. També s'hi feien actuacions musicals al carrer i, en alguna edició s'hi va incorporar una campanya dels bars per fomentar el costum de fer el vermut. De la gestió se'n cuidava una empresa especialitzada. Per a l'Ajuntament, suposava una despesa d'entre 20.000 i 25.000 euros.

Per compensar parcialment la desaparició de la fira, l'Ajuntament ha programat pels quatre dies forts de Setmana Santa (de divendres a dilluns vinent) més activitats gratuïtes al centre, pensades per al públic familiar (titelles i música), que és el tipus de visitant més nombrós que rep Olot, i, de manera especial, en aquesta època de l'any.

El pont de la Puríssima

D'altra banda, Estanis Vayreda ha avançat que s'augmentaran les propostes prenadalenques del centre de la ciutat. En aquest sentit, està previst donar més envergadura a l'activitat firal del pont de la Puríssima, que en els darrers anys ja s'ha anat potenciant.

A Besalú, la cita anual amb el ferro

Al cap de setmana van començar les activitats de la XXII Fira del Ferro de Besalú, que s'acaba el dia 28. Tant dissabte com diumenge, una seixantena de forjadors provinents d'arreu del país van fer una demostració a la plaça dels Claustres. Per segon any consecutiu van elaborar una peça artística conjunta, Aires de forja, que es col·locarà en una rotonda de l'accés a Besalú per la carretera de Figueres. De moment, però, l'obra, de grans dimensions, es pot veure a l'entrada de can Llaudes, la casa senyorial del Prat de Sant Pere on hi ha la tradicional exposició. La mostra d'aquest any està formada per unes 55 peces, d'artistes catalans i francesos.

Per primer cop, la fira, organitzada per l'associació Acunç, ha inclòs dues xerrades, que van tenir lloc a l'antic hospital de Sant Julià. D'una banda, Ruth Garcia va tractar del paper de la forja en el modernisme a catalunya, i de l'altra, l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, va explicar el projecte de Municipis del Ferro dels Pirineus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES

L’Ajuntament retirarà els símbols franquistes del cementiri vell

GIRONA
SOCIETAT

La 080 Barcelona Fashion tornarà al recinte de Sant Pau del 14 al 17 d’octubre

Barcelona
SALT

La plaça Llibertat culmina una nova edició del projecte artístic i comunitari de ‘Segona residència’

SALT / GIRONA