Societat

L'Ajuntament de Pineda vol una mesquita legalitzada

La primera reunió amb els veïns que rebutgen el centre de culte al Carme afavoreix el diàleg però no acosta posicions

S'acorda crear una taula de treball per atendre les mancances del barri

El trasllat d'una de les dues mesquites que funcionen precàriament al barri del Carme de Pineda de Mar en un local proper de la mateixa zona es farà sempre i quan l'edifici s'adeqüi als usos pels quals es construirà i compleixi “al detall” la normativa establerta. Així ho van defensar els representants de l'Ajuntament de Pineda en la primera reunió mantinguda sota la presidència del director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Santi Vendrell, i amb la participació de les associacions de veïns del Carme i de Can Bel, la comunitat musulmana i els diferents portaveus polítics. Una reunió que va servir ahir per aclarir conceptes, però no pas per acostar posicions.

L'alcalde, Xavier Amor (PSC), va assegurar que la trobada havia permès “posar fi als rumors que el nou centre seria una macromesquita que atrauria gent d'altres municipis”. Amor va precisar que el projecte que la comunitat musulmana ha presentat als serveis tècnics proposa la construcció inicial d'un local de planta baixa amb 114 metres quadrats, “quan l'espai on es troben ara és de 120 metres quadrats”. Pel cap de govern de Pineda, la voluntat del col·lectiu és “disposar d'un espai adequat i resoldre definitivament una situació anòmala que s'arrossega de fa anys”. L'alcalde repeteix que el trasllat “a quaranta metres del local actual” no s'ha de veure com un problema. “En tots aquests anys no hi ha hagut cap incident amb el col·lectiu”, insisteix.

La reunió també ha servit per acceptar la proposta de l'AVV de Can Bel de crear una taula de treball que permeti afrontar les mancances del barri “i aportar idees i projectes”. La primera reunió que mantindran veïns i Ajuntament es farà al centre de culte del carrer Sant Jordi.

Des de l'AVV de Can Bel valoren “el clima de diàleg constructiu” que hi ha hagut en la reunió, però mantenen que el barri del Carme no és el lloc ideal per a la construcció d'una mesquita definitiva. “Ens sentim agreujats com a barri, perquè en altres zones de Pineda s'han resolt traslladant la mesquita al polígon”, puntualitza el secretari de l'entitat, Joan Anton Ruiz, que destaca que l'espai comprat per la comunitat musulmana “permet construir planta baixa i tres pisos”. Ruiz demana més implicació dels partits a l'hora de trobar alternatives.

LES FRASES

Hem volgut posar fi als rumors que el nou centre seria una macromesquita
Xavier Amor (PSC)
alcalde de pineda de mar
El projecte parla ara d'un local de planta baixa, però l'espai permet construir tres pisos en un futur
Joan Anton Ruiz
secretari AVV de can bel


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia