Salut

El Palau d'Anglesola elimina el glifosat dels espais públics

Conegut sobretot amb la marca Roundup, s'elimina per precaució pels efectes nocius sobre la salut

L'Ajuntament del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha decidit no aplicar més l'herbicida glifosat en les zones públiques municipals. Segueix l'exemple de Barcelona, Badalona i Holanda pels “nombrosos efectes negatius que té sobre la salut humana, així com també la progressiva contaminació dels aqüífers”, segons el regidor de Medi Ambient, Carles Esquerda.

Aquest herbicida, més conegut pel seu principal nom comercial, Roundup, és el més utilitzat al món en l'agricultura i la jardineria. Tot i estar autoritzat, es un producte tòxic que actualment ja és molt qüestionat, segons assenyala l'Ajuntament. “Hi ha estudis mèdics que assenyalen que l'exposició repetida a aquesta substància provoca trastorns reproductius i malformacions de fetus, però també s'ha relacionat amb la malaltia de Parkinson”, segons el regidor. “Com a mesura de precaució i en interès de la salut pública”, l'Ajuntament el substituirà per altres herbicides “més selectius que suposin un risc menor per a la salut”. També es promourà la sega i el desherbatge mecànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia