Societat

Palafolls estudia sancions per als exlegionaris que van desfilar el Divendres Sant

L'Ajuntament avaluarà els danys que els militars van provocar al municipi

Van pintar la capella i parets de la localitat amb missatges de ‘Viva la legión'

L'Ajuntament de Palafolls estudia les mesures que emprendrà contra l'Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, que va desfilar pel barri de Sant Lluís tot i no tenir l'autorització municipal per participar en la processó del Divendres Sant. “Estem analitzant el que va passar, les opcions que ens dóna la llei, però per descomptat algun tipus d'acció es farà. No sé si serà per la via penal o administrativa, però l'Ajuntament ha de donar una resposta a aquest incompliment”, ressalta a aquest diari l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC).

“Hem d'esperar que baixi el suflé, estem mirant els mals que han causat”, diu Agustí, que exposa que en la processó de fa una setmana va venir gent d'arreu de Catalunya per donar suport als militars i “van envair un barri sencer, el van deixar sense comunicacions”. A més, explica que aquestes persones van pintar els carrers i el terra del municipi. Aquell mateix dia, Palafolls es va llevar amb pintades en contra dels militars i amb frases com “fora els feixistes” i “fora els legionaris”. Amb l'arribada dels soldats, aquests missatges es van transformar en “Viva los legionarios”.

La pitjor part se la va endur la capella, ja que el rector no va permetre que els exlegionaris hi entressin per començar des del temple la processó i treure des d'allí una de les imatges. “Van pintar la capella per fora i no amb frases divertides: amb Viva la legión i Somos novios de la muerte”, destaca el batlle.

Fa dos anys, una dotzena de legionaris van desfilar en la processó del Divendres Sant a Palafolls, però l'any passat l'alcalde ja va decidir suspendre la seva participació perquè considera que és un acte religiós i no de caire militar. “L'any passat vam decidir suprimir-la i no van sortir, i aquest any els han pujat els fums”, va destacar Agustí. En aquesta ocasió, hi van participar fins a un centenar d' exlegionaris, segons l'alcalde. “Els habitants d'aquí són gent pacífica i senzilla, i que ara es trobin això, amb declaracions d'extrema dreta”, va exposar Agustí, que recorda que la decisió municipal també va rebre el suport del Bisbat de Girona i de la rectoria del municipi.

Pressió de tot l'Estat

Però, a banda de la pressió que ha tingut per part del cos militar per autoritzar l'acte del Divendres Sant, Agustí assegura que el consistori ha rebut 25.000 correus electrònics d'arreu de l'Estat espanyol per demanar-los que deixessin participar els militars en aquesta processó.

LA XIFRA

25.000
correus
electrònics ha rebut l'Ajuntament per demanar que autoritzessin a participar els militars en la processó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denuncien a tres persones per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses
SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt