Educació

Ruiz surt en defensa de les proves de la LEC

La consellera d'Ensenyament retraurà avui al ministre d'Educació les revàlides de la Lomqe

El govern exhibeix les diferències entre els tests de llei Wert i els propis

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, es reunirà avui, a Madrid, amb el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, en la primera reunió que tenen tots dos des que Ruiz va ser nomenada pel càrrec. La consellera assistirà a la reunió amb un paquet de reivindicacions que passen, principalment, per mostrar el seu rebuig a la llei Wert i, especialment, a les revàlides.

La consellera té previst advertir al ministre que el seu departament no té cap intenció de fer les proves de tercer i sisè de primària i les de quart d'ESO amb els criteris de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe), sinó d'acord amb el que marca la llei d'educació de Catalunya (LEC) i els criteris pedagògics de l'executiu català.

Davant les crítiques que ha rebut el govern per part de la comunitat educativa, que l'acusa de fer el joc a la Lomqe i promou el boicot a les proves, Ensenyament insisteix a remarcar les diferències entre les avaluacions de l'Estat i les de la Generalitat. Així, el departament recorda, entre d'altres coses, que els tests es fan en dates diferents (enmig del curs les catalanes i a finals, les de l'Estat), que les de quart d'ESO no tenen efectes acadèmics, com sí que passa amb les estatals a partir del curs 2017-2018, i que els resultats de les avaluacions catalanes per centres no es fan públics ni serviran per fer rànquings d'escoles.

Ruiz també mostrarà en la trobada amb Méndez de Vigo el rebuig frontal a la decisió del ministeri d'autoritzar l'escolarització en castellà de 39 alumnes a Catalunya que, d'acord amb la llei Wert, comportaria la matriculació dels estudiants en centres privats a raó de 6.000 euros per cap a càrrec de la Generalitat. El govern tampoc renunciarà a aplicar el seu model pedagògic basat en l'aprenentatge per competències.

LA XIFRA

6.000
euros
ha de pagar la Generalitat per alumne que sol·liciti l'escolarització en castellà, segons la Lomqe.

Poca vaga a instituts i universitats

La vaga convocada ahir a l'educació secundària i a les universitats pel Sindicat d'Estudiants (SE) va tenir un seguiment gairebé nul als centres d'educació superior i escàs als instituts. Segons les dades del Departament d'Ensenyament, l'aturada va tenir a secundària un seguiment del 26,26%, una xifra que el sindicat convocant eleva fins al 100% en alguns centres. Pel que fa a les universitats catalanes, els organitzadors situen el seguiment al 70%, mentre que la Secretaria d'Universitats i Recerca va assegurar, en un comunicat, que l'aturada no havia “afectat l'activitat acadèmica”.

La convocatòria de vaga en protesta contra la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) i l'anomenat 3+2 (graus de tres anys i màsters de dos) no disposava del suport del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que va acusar el SE d'haver-la organitzat “unilateralment, sense tenir en compte el moviment estudiantil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.