Societat

Demanen celeritat en el nou pla director de BCN World

L'Ajuntament de Salou i els agents econòmics del territori donen suport a la decisió del govern de modificar els paràmetres del macrocomplex

Accepten una reducció del paper que tindrà el joc si el projecte tira endavant

Vot de confiança de l'Ajuntament de Salou i dels principals agents econòmics a la Costa Daurada al govern de la Generalitat respecte a la reformulació en marxa del projecte conegut popularment com BCN World. En una reunió sobre el futur dels terrenys de l'anomenat Consorci Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou impulsada ahir per l'alcalde salouenc, Pere Granados, es va voler fer explícit el suport al replantejament del macrocomplex d'oci i joc que està fent el govern català, empès, en part, per les discrepàncies entre CDC i ERC, i també amb la CUP.

“Volem donar tot el nostre suport al govern si això significa que el projecte s'aprovarà definitivament”, va assegurar Granados. Els assistents –representants del món empresarial, hoteler, comercial i sindical, i de l'oci nocturn– van fer, però, una crida a la Generalitat perquè hi hagi “celeritat” en la tramitació. “Esperem que a tot tardar estigui resolt a finals d'any”, va vaticinar l'alcalde salouenc.

La voluntat del govern expressada en les darreres setmanes de redimensionar el macrocomplex d'oci i reduir-ne, a priori, el paper del joc, acabarà desembocant segurament en una segona aprovació inicial del pla director urbanístic que tot just es va aprovar l'estiu passat. “L'actual pla preveu uns màxims i s'ha d'adaptar a l'oferta real, ja que hem passat de quatre operadors a dos”, va detallar Granados.

De fet, dels quatre precandidats a una llicència de casino ja es va retirar Veremonte, que va abandonar el projecte. Pel que fa als altres, es dóna per fet una aliança entre la nord-americana Hard Rock Café i la xinesa Melco, i la catalana Grup Peralada tindria en marxa una aliança amb Genting, de Malàisia. “Els tràmits, però, han de ser ràpids perquè els inversors no marxin”, va afirmar l'alcalde de Salou, que en aquest sentit va recordar que tant Hard Rock com Melco són precandidats també a un projecte similar a Xipre.

Un altre dels terminis que expiraran el mes de juny que ve és el de l'opció de compra dels terrenys del CRT que va subscriure l'Incasòl amb la propietat, La Caixa, i que permet al govern impulsar el macrocomplex. Fonts del Departament d'Economia van assenyalar que aquest termini no serà un “impediment”, cosa que en fa preveure una pròrroga.

LA FRASE

El pla preveia uns màxims i ara s'ha d'adaptar si passem de quatre a dos operadors
Pere Granados
Alcalde de Salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia