Els col·lectius veïnals i l'oposició qüestionen el model del senat tarragoní

La FAVT, Segle XXI i Llevant consideren la factura pagada pel consistori «totalment prescindible»

Les crítiques han aparegut l'endemà que va transcendir que al consistori tarragoní i, de retruc, a tota la ciutadania el senat tarragoní els ha costat més de 17.000 euros. Les tres federacions de veïns de la ciutat no s'han mossegat la llengua i no s'han estalviat crítiques cap a una despesa que, segons el portaveu de la Federació d'Associació de Veïns (FAVT), Antoni Peco, «és totalment prescindible». Peco creu que a Tarragona «hi ha moltes entitats socials que contribueixen a la millora de la ciutat i que no suposen cap despesa». Consideren que hi ha moltes formes de participació, però «si l'alcalde creu que és necessari tenir aquest òrgan, doncs que el pagui de la seva butxaca». Des de la FAVT es veuria bé que als senadors se'ls fes «un detallet a final d'any» i, malgrat que es trencaria la filosofia del senat de Tarragona, hi ha eines de treball perquè la gent no es desplaci, que és un dels factors que fa pujar la factura d'aquest òrgan consultiu.

Ara no toca

La federació Segle XXI condemna: «Ara que molta gent s'estreny el cinturó, veiem que l'Ajuntament fa despeses que són totalment prescindibles. Que ho diguin als que no arriben a final de mes», va lamentar el seu portaveu, Pedro Sánchez.

També va subratllar «la multitud de coses que es poden fer amb tots aquests diners», i per això, insta el consistori a «estalviar qualsevol pagament que no sigui estrictament necessari perquè cadascuna de les reunions estan sortint molt cares i ara mateix qualsevol diner malgastat fa mal al ciutadà». El líder veïnal també va qüestionar la representació del senat tarragoní, tot preguntant per l'absència de representació del moviment veïnal.

Pels veïns de l'àrea de Llevant, els diners invertits en les reunions i deliberacions del senat de Tarragona tampoc els sembla una idea gens encertada. «Que ho justifiquin, perquè es poden donar bons consells a l'alcalde sense que costin ni un cèntim», va reclamar el portaveu veïnal Xavier Quintana, que va recomanar al consistori que s'aturés la despesa: «Pagant els altres sempre resulta molt més fàcil gastar-se els diners. A primera vista semblen xifres molt altes.»

Els retrets de l'oposició

Tot i que cap dels dos grups de l'oposició a l'Ajuntament, CiU i el PP, tampoc no van carregar contra l'òrgan amb excés, sí que van instar l'equip de govern a aclarir els comptes. Tot demanant un funcionament «molt més àgil, participatiu i més vinculant», el portaveu convergent, Joan Aregio, està convençut que «els estranyats seran els senadors perquè ho trobaran incomprensible». Per la seva banda, el líder popular, Alejandro Fernández, considera que «s'ha de buscar algun sistema per mirar de reduir la despesa», i abans de pronunciar-se sobre si la xifra és massa alta o no, va afirmar: «Prefereixo conèixer els números detalladament.»


L'OPINIÓ DELS LÍDERS VEÏNALS

Antoni Peco
FED. ASSOC. VEÏNS TARRAGONA
«Ens sembla una despesa totalment prescindible» «Si l'alcalde necessita aquest òrgan de consulta, que el pagui ell mateix» «Hi ha entitats socials que contribueixen a la millora de la ciutat i no costa diners»
Pedro Sánchez
FEDERACIÓ SEGLE XXI
«Es fan moltes inversions que ara no caldria fer, i aquesta n'és una» «Que ho diguin als que no arriben a final de mes. Qualsevol diner malgastat fa mal a la ciutadania» «Amb 17.000 euros es poden fer moltes coses»
Xavier Quintana
FED. VEÏNS DE LLEVANT
«L'Ajuntament hauria de justificar aquestes xifres perquè en època de crisi no està bé» «Es pot seguir donant bons consells a l'alcalde, però sense que costin diners» «Pagant els altres és fàcil gastar-se els diners»

El Síndic confia que la despesa sigui rendible «amb el temps»

S.C

El síndic municipal de Tarragona, Francesc Ferré, va reconèixer que «en aquests moments, qualsevol despesa sembla exagerada, però faria falta saber què hi ha exactament en aquesta partida». El defensor del poble, però, considera que la crítica fàcil i espontània tampoc és la solució: «En dos o tres anys, o potser en menys, veurem si ha estat rendible i si la ciutat se'n pot beneficiar i hi surt guanyant.» Ferrer, però, va assegurar que entén les crítiques de les associacions de veïns, malgrat que «tot i el mal moment econòmic, la ciutat tampoc no es pot aturar».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.