Bona inserció laboral dels graduats d'FP del Garrotxa
L'institut olotí situa la taxa a nivells millors dels que assolia abans de la crisi econòmica
Ha anunciat nous cicles superiors per al curs que ve de mecatrònica, automatització i robòtica
L'institut La Garrotxa ha reduït fins al 4% el nombre d'alumnes graduats de formació professional que no troben feina, que se situa a nivells inferiors fins i tot als de cursos previs a la crisi econòmica. Ho ha remarcat Jordi Antiga, el director d'aquest centre, que és el que aplega més alumnes i ofereix cicles a la comarca. L'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professional del 2016 elaborat pel centre a partir d'enquestes als seus alumnes revela també que un 51% dels nous graduats treballen i que el 25% treballen i estudien.
La subdirectora d'FP del centre, Carme Espuña, va detallar que les causes d'aquests bons nivells d'inserció cal buscar-les en la millora de la situació de l'economia i, per tant, del funcionament de les empreses. Del grup dels que continuen estudiant, Espuña ha remarcat l'increment del nombre d'alumnes que cursen un cicle superior de formació professional i ho ha atribuït al format 2x3 (dos títols amb un any més d'estudis), a la implementació del cicle de disseny i producció per a plàstics i metalls en forma dual, a la possibilitat d'accedir al grau superior amb una prova al setembre, a part de les altres vies, i al fet que hi ha menys alumnes que van a la universitat per la millora de la inserció laboral. Respecte a la qualitat de les feines que es troben, ella mateixa hi ha afegit que el 58% dels graduats treballen a temps complet, que un 61% tenen contractes temporals i un 27%, indefinits, i un 4% treballen per compte propi. El 59% cobren sous d'entre 900 i 1.200 euros i el 27% tenen sous superiors.
Per al nou curs, l'institut ha anunciat noves ofertes de cicles superiors d'FP dual, el de mecatrònica industrial i el d'automatització i robòtica industrial.
LA XIFRA
Pràctiques Erasmus+ i més anglès
L'institut La Garrotxa d'Olot ha potenciat aquest any la mobilitat internacionals dels seus alumnes de formació professional perquè puguin fer pràctiques a l'estranger. Ara, amb els ajuts del programa Erasmus+. Aquest estiu un total de 18 alumnes faran estades en empreses de Portugal, França, Alemanya, Irlanda, el Regne Unit, Suècia i Itàlia. A més, el centre participa en el Grup d'Experimentació Plurilingüe amb l'objectiu de millorar les competències dels alumnes en llengua anglesa.