Societat

Bassa assegura llits públics a les residències del Bages

La consellera condiciona la concertació de places al nou pressupost, però afirma que la comarca és prioritària

Apunta també que el model públic i privat “és el futur que ens espera”

Si el govern de la Generalitat és capaç d'aprovar un nou pressupost, el Bages veurà incrementat el nombre de places públiques de residència. Així ho va afirmar ahir la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que va ser a Sant Fruitós de Bages per inaugurar l'ampliació de la residència d'avis El Lledoner.

Durant l'acte, la consellera va haver d'escoltar les reclamacions de Cristina Múrcia, regidora de Serveis Socials de Sant Fruitós, i de Cinta Pascual, directora general de L'Onada, l'empresa que s'ha fet càrrec de bona part de l'obra a canvi de la concessió de la gestió del centre pels pròxims 43 anys i mig. Totes dues van recordar l'esforç econòmic que han fet l'Ajuntament –que hi ha abocat un milió d'euros– i l'empresa –un milió i mig– per “fer realitat la residència” i van demanar “que Sant Fruitós pugui tenir un concert ben aviat”.

La consellera va reiterar: “Amb els pressupostos prorrogats no podem ampliar places”, però tot seguit va assegurar: “En el proper pressupost hi haurà diners per augmentar-les sempre que hi puguem afegir el pla de xoc que hem negociat.” Al Bages, va dir, “s'incrementaran segur, perquè és una de les comarques on hi ha més dèficit”. Tot i això, no va poder concretar ni el nombre ni si seran per a Sant Fruitós o per a altres municipis del Bages, com ara Santpedor i Manresa, que també les reclamen. Respecte al model públic i privat que Sant Fruitós ha seguit per poder ampliar el centre, la consellera va dir que no el veu transitori, sinó com “el futur que ens espera”. “La gent gran és una prioritat i aquest és un dels models importants; la Generalitat no arriba a tot arreu i només amb aquestes iniciatives podem tirar endavant l'estat del benestar”, va dir.

LA XIFRA

71
llits són els que té ara la llar d'avis de Sant Fruitós. També disposarà de 20 places de centre de dia.

Mantenir les llars d'avis al centre del poble

Abans d'inaugurar la residència de Sant Fruitós, la consellera va visitar les obres d'ampliació d'una altra residència, la de Sant Andreu de Manresa (que afegeix 38 llits als 73 actuals). Tots dos centres comparteixen un fet que ahir es va ressaltar: estan situats al mig de les ciutats. A Sant Fruitós, al costat de l'ambulatori i del club de jubilats; a Manresa, en ple nucli antic, també al costat d'un CAP i amb un hospital a tocar. En tots dos casos s'ha optat per ampliar els edificis actuals abans que construir-ne de nous als afores, com ha passat en d'altres centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia