Societat

Badalona encén la metxa

El pregó d'avui, divendres, a càrrec de l'ONG Proactiva Open Arms, enceta les Festes de Maig que la localitat celebra al voltant de la festivitat de Sant Anastasi

Més enllà de les pinzellades que el nou govern d'esquerres i la comissió organitzadora han volgut introduir, les Festes de Maig de Badalona mantenen l'estructura d'altres anys, amb la majoria de propostes molt consolidades. El pregó d'avui, divendres, anirà a càrrec de l'ONG Proactiva Open Arms i encendrà la metxa d'una festa que se celebra al voltant de la festivitat de Sant Anastasi i que té com a acte central la cremada del dimoni, enguany una dimonieta, el 10 de maig, vigília del patró, a la platja dels Pescadors. Aquella mateixa nit tindrà lloc el concert d'Els Catarres, Dorban i Germà Negre, al parc del Centenari.

Durant la presentació de les Festes de Maig, que va tenir lloc la diada de Sant Jordi, l'alcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), va destacar: “Per primer cop l'Ajuntament ha col·laborat estretament amb les entitats per dissenyar la programació festiva. La creació de la taula tècnica ha estat un encert per establir el contacte setmana a setmana entre entitats i administració.” Segons l'alcaldessa i la regidora de Cultura, Laia Sabater, “s'ha iniciat un camí d'aprofundiment en la participació vinculant de les entitats en la festa i de decisió compartida amb la comissió de festes de Badalona”. El disseny de la figura del dimoni que es cremarà a la platja ha estat seleccionat per un jurat format per dotze persones del món del disseny i la cultura i és obra de Mariona Brunet Bravo.

Més informació

Del 6 a l'11 de maig

www.festesdemaig.cat

Fi de festa, cada any en un barri

M.J.R.

La gran novetat que incorpora la programació d'enguany guarda relació amb el moment en què les celebracions posen el punt final, ja que s'ha decidit apostar per un nou format que permetrà desplaçar cada any, en un barri diferent de la ciutat, l'acte de fi de festa. Enguany, la comissió de festes ha triat Sant Roc, a la zona sud. Allà s'aplegaran les colles de cultura tradicional i popular per abaixar el teló de la festa. El Tanquem la festa a... és l'accent més significatiu que impregna una programació que també incorpora una activitat d'art urbà, el concurs de música Badasona i un concert innovador que fusiona els ritmes de la Banda Simfònica i el pop del grup Obeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia