Societat

Ajornen el desnonament d'una veïna de la Pobla

La PAH atura per segona vegada el desnonament, que es farà el 17 de maig

Una setantena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va aconseguir aturar ahir, per segon cop, el desnonament de Maria Jesús Riobo, una veïna de la Pobla de Mafumet, de 54 anys, que resideix al carrer Serra d'Or. La comitiva judicial va instar l'alcalde de la Pobla, Joan Maria Sardà, a trobar una solució abans del 17 de maig, la data fixada perquè Riobo abandoni el pis. Cal recordar que la plataforma ja va aconseguir, el 25 d'abril, prorrogar el desnonament fins ahir, 3 de maig.

L'afectada, que fa pocs mesos va superar un càncer i que ara pateix dels ossos, està buscant feina i no pot pagar el lloguer del pis. La portaveu de la PAH, Maria Carme Lleida, va criticar el paper de l'Ajuntament, que “no ha fet res en absolut” per impedir el desnonament d'aquesta veïna del municipi. Precisament, l'alcalde es va reunir després de la concentració amb membres de la PAH, a qui va comunicar-los que, des dels serveis jurídics municipals, estudiarien què es pot fer.

La plataforma defensa que la immobiliària, propietària del pis de Riobo, ha de ser considerada un gran tenidor, ja que té més de setze pisos “repartits en diversos paquets”, segons Lleida. La llei 24/2015 del Parlament especifica que, en cas de desnonament, la persona afectada té dret d'un lloguer social. La portaveu va criticar l'oposició del tribunal a la llei de pobresa energètica, ja que “no permet als ajuntaments demanar la cessió obligatòria de pisos als bancs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.