Salut Pública recomana limitar la carn vermella a les guarderies
Seguint l'alerta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Agència de Salut Pública aconsella a les guarderies que limitin el consum de carn vermella a dos cops per setmana. Així es recull en la guia Recomanacions per a l'alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys), que va presentar ahir el secretari de l'agència, Joan Guix, i que elimina també dels menús de les llars d'infants els aliments processats.
La guia també aconsella no allargar el consum d'aliments servits triturats i recomana intercalar-los amb d'altres de trossejats, aixafats i sòlids. També fa un esment especial al fet que siguin els mateixos nens els que decideixin la quantitat que han de menjar. Segons Salut Pública, excepte en el cas de la carn, el peix i els ous, ho han de fer no per obligació dels pares, sinó respectant els seus “senyals d'autoregulació”. Segons va aclarir la nutricionista, Gemma Salvador, això no vol dir que mengin el que vulguin, sinó que “els cuidadors han de donar resposta a les manifestacions de fam i sacietat dels nens”, però sense obligar-los, perquè la pressió perquè s'acabin el plat està vinculada a un major sobrepès.