Societat

cultura

CAPITAL DE LA SARDANA 2016

Nova colla de sardanes sènior a Mollerussa

Una vintena de persones del casal per a la gent gran assisteixen a un curs que l'Agrupació de Mollerussa ha ideat per a elles

Debuten el 28 de maig en la IX Trobada de Colles Sardanistes d'Equipaments Cívics de Catalunya

Un total de divuit membres del casal municipal per a la gent gran de Mollerussa repassen, un cop a la setmana, la tècnica necessària per ballar una sardana. Des del mes d'octubre passat i fins al juny, tenen l'oportunitat de conèixer a fons i practicar aquesta dansa tradicional catalana. Ho fan gràcies a un curs que l'Agrupació de Mollerussa ha ideat expressament per al col·lectiu i que ha servit perquè entre tots ells es pugui formar una nova colla.

“Ja fa 50 anys que ballava sardanes i trobo molt bé que s'ensenyi aquesta dansa”, diu Agustina Miró, una de les participants del curs. “Amb les classes s'aconsegueix que la gent es vagi engrescant i això és bo, perquè si no al final la sardana s'acabaria perdent”, hi afegeix Maria Àngels Romà, una altra de les alumnes del curs.

Aconseguir que la sardana formi part de la vida quotidiana de persones de grups d'edat diferents és un dels objectius de Mollerussa Capital de la Sardana 2016, distinció que té la ciutat des del 12 de març passat.

La nova colla debutarà el dissabte 28 de maig, en el marc de la IX Trobada de Colles Sardanistes d'Equipaments Cívics de Catalunya, en què, per primer cop, hi haurà una representació de la capital del Pla d'Urgell.

L'activitat, que aplegarà unes quatre-centes persones d'una vintena de casals d'arreu del país, s'emmarca en la programació de la capitalitat, i és, després de l'acte de proclamació, una de les cinc que impulsa la Confederació Sardanista de Catalunya i que té més rellevància en l'any sardanista. La trobada coincidirà, a més, amb el XXXVII Aplec de Mollerussa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia