Societat

política municipal

religió

Acorden parar les protestes per la mesquita de Pineda

Mentre durin les converses, l'Ajuntament deixa en suspensió l'expedient per a la construcció del nou oratori

El consistori també es posa al capdavant per buscar alternatives d'ubicació del local

Canvi en el panorama sobre el conflicte pel trasllat de la mesquita del barri del Carme de Pineda de Mar. Ahir al migdia l'Ajuntament del municipi va anunciar a través d'un comunicat que les parts implicades –consistori, les associacions de veïns de Can Bel, el Carme i Bellamar, i la Comunitat Musulmana de Pineda– havien signat un acord per continuar dialogant durant el termini d'un mes i constituir una taula de diàleg. Alhora, les associacions de veïns es van comprometre a suspendre immediatament, i durant el termini indicat d'un mes, tota activitat de protesta, recollida de signatures i altres actuacions programades.

Aquest anunci arriba in extremis, ja que ahir al vespre ja hi havia programada la primera de les accions de protesta convocades pels contraris al trasllat de la mesquita a un local del carrer Eivissa, de propietat de la comunitat musulmana del municipi. La intenció era convocar una concentració davant l'ajuntament mentre s'hi celebrava el ple municipal. D'altres protestes que s'havien programat eren una caravana de cotxes, una recollida de signatures i el tal de l'N-II, previst pel dissabte 4 de juny.

En el comunicat també s'anuncia que, mentre durin les converses, l'Ajuntament deixa en suspensió l'expedient de tramitació i concessió de llicències urbanístiques per a la construcció de la nova mesquita. A més, també es diu que el consistori es compromet a encapçalar els treballs per buscar alternatives d'ubicació i, en el cas que aquestes fructifiquin, d'assumir les despeses que l'Associació Islàmica hagi sufragat. Finalment, i en cas que d'aquí a un mes no hi hagi acord, les parts es comprometen a reunir-se per mirar de concretar la situació en aquell moment i les alternatives existents, estudiar la possibilitat de prorrogar el termini inicial i, en cas que no sigui possible, que cadascuna de les parts es pugui considerar alliberada per actuar conforme a la legalitat.

LA DATA

04.06.16
és quan
estava previst tallar l'N-II com a protesta pel trasllat d'una mesquita al barri del Carme de Pineda de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor als 41 anys el fotògraf de Platja d’Aro, Albert Busquets

El dispositiu pels temporers sense sostre a Lleida creix un 20% aquest estiu

Lleida
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença d’animals

LLORET DE MAR

Comencen a fer a Barcelona 96 habitatges cooperatius en cessió d’ús

Barcelona
societat

Impulsen un acte unitari per reivindicar els drets de la gent gran

Barcelona
Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Valls
societat

La Generalitat espera recaptar prop de 51 milions d’euros per l’impost sobre emissions CO2 del 2023

Barcelona