Societat

societat

infraestructures

El pont de la riera, en l'aire

Prop d'un 80% dels enquestats pels botiguers d'Arenys de Munt volen que es conservi l'estructura, pendent de ser enderrocada

El projecte està aprovat i CiU, que va canviar el vot, diu que va advertir que calia una consulta

Ha perdut la seva funcionalitat: poder creuar a l'altre costat quan les rierades deixaven el poble dividit i incomunicat. Amb la canalització ha desaparegut el perill i ara són alguns veïns els que s'enfilen per les dretes escales que té el pont de l'entrada per tallar camí fins a la carretera, on molts s'acosten a la parada del bus de línia.

Prop d'un 80% dels enquestats pels botiguers en una consulta que han fet sobre el projecte per urbanitzar la riera, que preveu tirar el pont a terra, diuen que s'hauria de conservar. A la mateixa enquesta els veïns també es mostren partidaris de tenir més aparcament, d'uns escocells dels arbres més útils i de revisar el projecte per tenir millors acabats. La presidenta dels comerciants, Silvana Herce, va reconèixer fa uns dies que van tard amb la consulta, ja que el projecte ha superat tots els tràmits i està aprovat. Els botiguers han fet arribar els resultats de la seva enquesta feta a les botigues i a través del seu web a tots els grups polítics. “A peu del mostrador els clients no es callen el que pensen”, va assegurar la botiguera.

L'alcalde republicà d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, manté que els veïns han tingut els canals de participació i informació, a través dels consells de la riera i al web municipal. Tot i això manté que “és una opinió”, no pas una consulta amb totes les garanties del procés de votació. Per Rabasseda hi ha altres reflexions sobre el futur de la riera que s'han de treballar els pròxims mesos, com ara les terrasses dels bars i si algun tram ha de passar a ser de vianants. L'alcalde recorda que el pont ja no hi era, en el projecte inicial d'urbanització en el qual la majoria de grups polítics van estar d'acord. Va ser CiU, com a grup majoritari a l'oposició, qui va canviar d'opinió a darrera hora votant en contra del projecte. “No és només pel pont, tampoc inclou la recollida de les aigües pluvials als escocells dels arbres i no es reordenen els aparcaments per guanyar més places”, lamenta el cap de l'oposició Lluís Campassol. Algunes veus crítiques dins el seu partit li han retret que no donés suport a un projecte impulsat i liderat pel seu antecessor, Alfons Molons. “La riera està feta des de la casa de CiU i no reneguem d'això. És un toc d'atenció perquè ha faltat voluntat política per millorar el projecte”, critica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.