Salut

salut

enterovirus

Detecten a Arenys de Mar un cas d'enterovirus

La direcció de l'escola bressol municipal Els Colors informa del virus les famílies en una circular com a mesura de prevenció

A Catalunya hi ha 22 menors ingressats, set dels quals a l'UCI

El comunicat que ha fet arribar la direcció de l'escola bressol municipal Els Colors a les famílies confirma la detecció d'un cas d'enterovirus al centre i es dóna informació relativa a aquest brot que es va detectar fa tres mesos i que en alguns casos ha comportat afeccions neurològiques als infants.

En aquest sentit, el CAP d'Arenys de Mar recomana que tot infant que presenti dècimes de febre i problemes respiratoris demani hora al pediatre per fer-ne el seguiment oportú.

L'enterovirus prové d'un gènere de virus ARN que circula àmpliament a la població i afecta milions de persones a tot el món cada any. Aquest gènere inclou més de cent serotips diferents i responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil, des de febre, secreció nasal, esternuts o tos fins a erupcions a la pell, butllofes a la boca, malestar general i dolors musculars. Majoritàriament, però, els quadres que es produeixen són lleus i els portadors quasi no perceben els símptomes.

La conselleria de Salut va actualitzar dilluns el nombre d'afectats des que es va detectar el brot. Ja són 87 el nombre de casos detectats i actualment hi ha 22 menors hospitalitzats, entre els quals n'hi ha set que són a la unitat de cures intensives per les afeccions neurològiques que se n'han derivat.

Salut manté la recomanació de fer vida normal i portar els infants a l'escola. Només en cas de febre, com ja s'aconsella sempre, no han d'anar als centres escolars o a les escoles bressol. Les infeccions per enterovirus es transmeten sobretot per via fecal-oral i respiratòria i per això es recomana reforçar les mesures higièniques. Si els infants tenen tremolors, convulsions, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada i febre cal dur-los al pediatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia