Societat

Els Roca compren l'edifici de l'antiga clínica L'Esperança

Els tres germans estan estudiant ubicar-hi un nou projecte, que podria ser des d'un hostal de petites dimensions fins a una fàbrica de xocolata

L'històric centre sanitari va tancar les portes el 2005

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, han comprat l'edifici de la plaça Catalunya de Girona que fins al 2005 va ser la seu de la clínica L'Esperança. Els germans han comprat aquest edifici amb l'objectiu d'ubicar-hi un nou projecte que encara s'ha de concretar amb exactitud, però que podria ser una mena d'hostal de petites dimensions –amb quatre o cinc habitacions com a molt i, és clar, amb la distinció de qualitat que els Roca aporten als seus projectes. Fonts consultades per aquest diari indiquen que podria ser la seu també d'una fàbrica de xocolata. Aquesta factoria tindria per finalitat no tant la producció d'aquest producte –que també– sinó sobretot convertir-se en un espai pedagògic i estimulant per mostrar als visitants el procediment d'obtenció de la xocolata tal com la coneixem. No es descarta que les quatre plantes de l'edifici acabin compaginant les dues activitats. És a dir, la d'hostal i la de fàbrica de xocolata. En tot cas, no es preveu que el projecte es converteixi en una realitat de manera immediata, sinó que podria ser a mitjà o llarg termini.

L'emblemàtic edifici està situat a la plaça Catalunya, número 23, i fa cantonada amb el carrer Ginesta. Des de l'any 2009 fins a l'any passat va ser la seu d'un alberg de la companyia Equity Point. Pel que és més conegut, però, és per haver acollit durant 57 anys la clínica L'Esperança de Girona, un dels establiments sanitaris històrics de la ciutat. El centre residencial es va tancar el 2005 coincidint amb la jubilació del director d'aleshores.

L'edifici va ser construït a mitjan anys quaranta del segle passat, passada la Guerra Civil –es pot veure l'any a la façana, el 1946– quan es van començar a construir nous blocs més enllà de les muralles. Als seus inicis va ser una clínica quirúrgica, però va passar a ser un hospital de malalties agudes i, en els seus darrers anys, va funcionar com a residència privada per a la gent gran.

Un nou “planeta”

La compra per part dels germans Roca, doncs, i quan el projecte que finalment es decideixi desenvolupar-hi entri en funcionament, donarà nova vida a un edifici històric i emblemàtic de la ciutat. En aquest sentit continuarà engruixint la llista de projectes dels tres populars germans, que va molt més enllà del restaurant pel qual són mundialment coneguts, que ha estat en dues ocasions millor restaurant del món. Els “planetes de l'univers Roca”, com s'anomena en el web corporatiu els espais i projectes familiars, són, a més d'El Celler, el restaurant dels pares, Can Roca; el laboratori i incubadora de creació, La Masia (I+R); l'espai Mas Marroch, on ubiquen les celebracions i banquets; el restaurant gastronòmic Roca Barcelona, i la geladeria Rocambolesc, que té seus a Girona, Platja d'Aro, Madrid i pròximament obrirà a Barcelona. L'edifici de l'antiga clínica L'Esperança, doncs, està cridat a ser un nou “planeta” en l'univers creatiu d'aquests gironins universals.

LES XIFRES

6
“planetes”
té l'“univers Roca”, tal com bategen els germans els seus projectes. El nou edifici podria ser el setè.

LA DATA

1946
És l'any
que es va construir l'edifici que han adquirit els germans Roca i que havia estat la clínica L'Esperança
57
anys
va estar oberta la clínica L'Esperança, que va tancar el 2005 i que va incloure, des del 2006 fins al 2015, un alberg.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia