Societat

La Diputació analitza el pont del Diable

El monument romà de Martorell té l'arc degradat i s'haurà de restaurar

El servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona està fent unes proves per analitzar l'arc romà del pont del Diable, l'emblemàtic monument de Martorell, que presenta un estat de degradació i que ha de ser restaurat. L'última rehabilitació es va dur a terme el 1928, i el 2010 la Diputació va fer una diagnosi després que es detectés una sèrie de despreniments. L'estudi va concloure que la pèrdua d'una sèrie de carreus havia provocat la degradació del formigó romà, que va quedar a la intempèrie.

Durant aquest període s'ha experimentat al laboratori amb uns morters que han de permetre la restauració de l'arc i que són compatibles amb el material romà. Ara, la Diputació ha muntat tres bastides per garantir la seguretat del pont i dels vianants, i aplicarà aquests morters analitzats al laboratori per veure'n el comportament. És un pas previ a la redacció del projecte de restauració de l'arc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.