Societat

Cultura

Cinc anys de música als badius

Òmnium Cultural enceta a Badalona un nou cicle de concerts en jardins particulars

Aquest any s'hi suma el pati de La Colmena de Santa Coloma, que celebra el centenari de la seva fundació

Els badius són espaison, a més d'escoltar música, es pot prendre el pols a l'actualitat ciutadana

Música en directe en un entorn privilegiat per passar d'una manera diferent les nits d'estiu. Òmnium Cultural del Barcelonès Nord torna a apostar per oferir un cicle de concerts a la fresca a cases particulars, que obren al públic de manera excepcional els seus badius, els nom amb què es coneixen a Badalona el jardins de la part de darrere de les cases. Es tracta d'una oferta consolidada que aquest any arriba a la cinquena edició i ofereix, entre altres estils, cançó tradicional, blues, soul, folk, rock, clàssica, funk i dixie.

Aquest any la novetat és l'aposta per obrir el cicle més enllà dels límits de Badalona. Per primer cop un dels concerts es farà a Santa Coloma de Gramenet, al pati de la cooperativa La Colmena, que aquest any celebra el centenari de la seva fundació amb un programa d'actes al qual s'afegeix aquest concert, que es farà el dijous 14 de juliol. Tal com explica el president d'Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, tot i que l'entitat té la majoria de la seva base social a Badalona, treballen per anar consolidant-se a la població veïna. De fet, un dels integrants de la junta és l'escriptor colomenc Rodolfo del Hoyo. L'objectiu ara és arribar a Montgat i Tiana en les pròximes edicions.

El cicle, que s'enceta el 30 de
juny, l'integren quatre concerts que s'aniran fent els dijous del mes de juliol. Es tracta d'una aposta per la música en directe en vetllades de petit format. Els espais, depenent de les dimensions, poden aplegar entre una cinquantena i un centenar de persones. “Es tracta de concerts on busquem la proximitat”, assegura Jordi Lleal, vicepresident d'Òmnium Cultural del Barcelonès Nord. A més, destaca la possibilitat de conèixer petites joies amagades del patrimoni badaloní, com són els badius que s'obren al públic durant unes hores per fer-hi els concerts.

El primer concert del cicle, el 30 de juny, es farà al badiu de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona i hi actuarà un quartet de flauta de professors del conservatori de Badalona, que interpretaran peces d'autors com ara Mozart, Piazzolla i Williams. La següent cita, el 7 de juliol en un badiu del barri de Casagemes, el duet Pigro s'acostarà a Dylan, Beatles, Bowie, Serrat i Clapton en un format que recorda el d'un assaig. El 14 de juliol, la música es traslladarà a La Colmena de Santa Coloma de Gramenet. Allà, el grup Tedy on the Rocks, format per quatre músics de tendències ben diferents, repassarà un repertori que va del rock a la cançó d'autor passant pel blues i la bossanova. Tancarà el cicle Sin regomello, un muntatge musical encapçalat per Sonia Moreno, directora d'un dels cors que van participar en la darrera edició del concurs Oh happy day de TV3, que farà un repàs de temes de gospel, balades, rumbes i funky mestís en un badiu del centre de Badalona. Els concerts tenen un preu de vuit euros per al públic general i cinc per als socis d'Òmnium Cultural. Segons els organitzadors, a més d'una oportunitat per gaudir d'una vetllada de música i una copa de cava, serveixen per prendre el pols a l'actualitat ciutadana de manera relaxada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor a Bolívia Eduard Pérez Iribarne, sacerdot, filòsof i periodista lleidatà

Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Barcelona
SERVEIS

Desconvocada la vaga d’escombraries a Manresa que havia de començar demà

MANRESA
INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona
SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Manresa
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona