Els ensenyants garrotxins recuperen l'escola d'estiu, disset anys després
En la represa, que es va iniciar ahir a Olot amb el nom de Fòrum Educa't i el lema ‘Transformem l'educació', hi participen 140 mestres i professors
Després d'un parèntesi de disset anys, el Col·lectiu d'Ensenyants de la Garrotxa, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació i Joventut d'Olot (IME), ha recuperat la seva escola d'estiu, ara amb el nom de Fòrum Educa't. Si bé manté la idea fundacional del 1977 de ser un espai d'intercanvi d'experiències i d'autoformació pedagògica, el nou temari és un reflex dels temps actuals i mira de donar resposta a la necessitat d'innovar. En aquesta edició número 21, que adopta el lema Transformem l'educació, s'hi han inscrit 140 mestres i professors de la Garrotxa. La participació és gratuïta i, tot i que el programa s'adreça a educadors, s'hi pot apuntar tothom. La jornada inaugural va tenir lloc ahir amb la conferència Un ensenyament nou per als nous joves, a càrrec de Dolors Reig; la xerrada taller Gamificació Express. Converteix la teva aula en una experiència de joc, oferta per Oriol Ripoll i Pere Cornellà, i la presentació de la Taula per a l'Educació a la Garrotxa. Avui, a l'Escola Llar, es parlarà d'experiències pedagògiques a primària i, al Casal Marià, dels riscos psicosocials dels infants i joves, amb una ponència i dues taules rodones. Finalment, divendres, a l'institut Montsacopa, la sessió es dedicarà a intercanviar experiències pedagògiques a secundària.
LA DATA
La TEG, una plataforma per avançar en l'educació integral
El Fòrum Educa't va començar ahir a la tarda al Casal Marià amb la presentació de la Taula per a l'Educació a la Garrotxa (TEG), una plataforma virtual (taulaeducacio.garrotxa.cat) que té com a finalitat “involucrar el màxim nombre d'agents del nostre territori al voltant de la millora de l'educació i la formació al llarg de la vida de les persones”, segons els seus promotors, liderats pel Consell Comarcal. “Es vol configurar –hi afegeixen– com un espai on aglutinar i facilitar la participació i la col·laboració entre actors públics i privats que vulguin treballar per assolir l'excel·lència en l'educació a la nostra comarca”. Es podran plasmar en la TEG projectes, experiències pedagògiques i altres aportacions encaminades a una educació integral de les persones, pensant, per exemple, en la formació continuada, l'adaptació dels ensenyaments a les necessitats de les empreses o el paper de la societat en general en l'educació de l'individu.