Societat

Successos

Els detinguts en l'operació contra una màfia russa declaren als jutjats de Reus

El jutge envia a presó comunicada sense fiança cinc dels arrestats

Els altres quatre queden en llibertat provisional amb mesures cautelars perquè no marxin del país

El Jutjat d'Instrucció número tres de Reus ha pres declaració aquest dijous als nou detinguts en l'operació contra la suposada trama de blanqueig de diners de la màfia russa a Catalunya. Un novè sospitós d'origen rus va ser arrestat dimecres fora de Catalunya.

El magistrat ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per a cinc dels detinguts, tots ells de nacionalitat russa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat. Els altres quatre, dos de nacionalitat ucraïnesa i dos espanyols, han estat posats en llibertat provisional amb mesures cautelars com la compareixences puntuals al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició de sortida del territori de l'Estat.

En la causa, que continua sota secret de sumari, s'investiguen delictes de blanqueig de capitals, falsedat documental, delicte fiscal i organització criminal.

El desplegament policial coordinat per la Fiscalia Anticorrupció es va dur a terme dimarts amb vint-i-un escorcolls en de la Guàrdia Civil en habitatges de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Salou (Tarragonès).

Segons la investigació, el grup hauria blanquejat fins a 62 milions d'euros procedents d'activitats il·lícites de grups organitzats russos a través d'un entramat de societats en paradisos fiscals i advocats que exercien de testaferros. A través d'empreses pantalla, concedien préstecs hipotecaris i justificaven operacions financeres i inversions immobiliàries.

Precisament, la Guàrdia Civil va efectuar també dimarts un requeriment d'informació a una notaria de Cambrils el responsable de la qual havia estat investigat per estafar diners als seus clients. L'home va aparèixer mort fa unes setmanes a la platja del Torn de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), on s'hauria suïcidat, segons informa ACN.

En l'operació s'han embargat un total de 191 immobles, principalment, en diferents municipis de la costa tarragonina, a més de 142 comptes corrents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita