Societat

SOCIETAT

Una trentena d'Instagramers promocionen el XX Mercat Romà de Guissona

L'esdeveniment té un caire festiu i alhora divulgatiu del passat romà de la vila

Una trentena d'usuaris de l'aplicació de mòbil Instagram, aficionats a la fotografia, han participat aquest dissabte a l'Instawalk dedicat al Mercat Romà de Iesso de Guissona (Segarra). La trobada ha estat organitzada per la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra i la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Guissona.

Aquesta trobada d'Igers -nom amb què es coneixen els aficionats a l'aplicació de mòbil Instagram- s'ha organitzat amb motiu del 20è aniversari de l'esdeveniment, que té un caire festiu i alhora divulgatiu del passat romà de la vila.

La rebuda als participants de la trobada ha tingut lloc a dos quarts de deu del matí a l'espai expositiu dels XX anys de Mercat Romà Ciutat de Iesso a càrrec de l'alcalde de Guissona i president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva.

Els participants en aquesta nova trobada d'Instagramers han tingut l'oportunitat de visitar el museu i les termes públiques de la ciutat romana de Iesso, viure en directe la preparació dels legionaris romans, desfilar, vestits de romans, al seu costat acompanyant el Cèsar i la Cleòpatra d'enguany i han pogut veure de ben a prop la lluita dels gladiadors i el patiment dels esclaus en una de les ciutats romanes més desconegudes i sorprenents de Catalunya, com ho és Guissona. Posteriorment ha tingut lloc un dinar al Thermopoilum, un espai sota els arbres amb una exquisida ambientació i atractiu, a prop de les termes romanes i dels safareigs de la vila.

La trentena de participants són residents a Catalunya i Andorra i entre tots tenen uns 90.000 seguidors. Tots els participants en aquesta nova trobada d'Instagramers podran penjar les seves fotografies a l'aplicació Instagram amb els hashtags #territoriiesso, #mercatromà, #iessoaralleida, #segarrejant, #igerslleida i #aralleida.

La ciutat romana de Iesso (la Guissona actual) fou fundada aproximadament cap a l'any 116 aC. L'emplaçament va ser escollit per l'abundància d'aigua i de terres fèrtils que regaven la plana de Guissona. Avui es pot visitar el Museu de Guissona Eduard Camps i les restes arqueològiques que es troben just al costat i que ocupen una extensió de 2 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.