Educació

Ensenyament

Vilassar aplicarà la meditació a tots els centres escolars

Es vol aprofundir en les tècniques de relaxació i centrament per afavorir, a través del programa Treva, el rendiment acadèmic

S'aplicarà al curs 2017-18 i es preveu que arribi a uns 1.000 alumnes

Vilassar de Dalt vol apostar clarament per introduir a les aules tècniques de meditació i relaxació per als alumnes. Ho farà a través del programa Treva, que consisteix a desenvolupar en l'alumnat i els docents nou competències bàsiques, com ara la capacitat de relaxació, d'atenció o de respiració.

L'Ajuntament té previst implantar-ho a partir dels curs 2017-18 a tots els centres escolars del municipi, des de la llar d'infants fins a l'institut. D'aquesta manera es preveu que aquesta eina pedagògica arribi a uns 1.000 alumnes de 0 a 18 anys. Prèviament, entre els mesos de setembre i gener seran els docents –26 de diversos centres del municipi– els que participaran en les classes formatives del programa amb 15 sessions presencials i via internet. Tal com va explicar la regidora d'Infància i Joventut, Paula Lloret (ARA), la idea va sorgir a proposta de l'entitat local Petits i Grans.

A partir d'aquí, des del grup impulsor de Vilassar Educa, liderat per l'Ajuntament, es va crear una comissió de treball formada per mestres i representants de l'entitat Petits i Grans, encarregada de gestionar la implementació d'aquest programa de manera transversal. Lloret també va explicar que els mestres que participin en la formació d'aquest projecte seran els que el faran extensiu a les aules i els que l'incloguin en el projecte educatiu de cada centre. Tal com va afirmar la regidora, Vilassar de Dalt serà el primer municipi de la comarca que implantarà aquest programa a tots els centres. El seu cost s'eleva a 2.500 euros, amb una contribució de 1.880 euros per part de l'Ajuntament, i la resta, amb aportacions a càrrec d'escoles, les Ampa i l'entitat Petits i Grans.

LA XIFRA

1.000
alumnes
de 0 a 18 anys de Vilassar de Dalt podrien participar en el programa Treva a partir del curs 2017-18.

Un programa que actualment ja s'utilitza

El programa Treva, avalat per l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona (UB), ja s'aplica individualment i en petits grups per part de desenes de docents en molts centres catalans i també de fora. Segons l'Ajuntament, la relaxació i la meditació a les aules fan millorar la convivència i el rendiment escolar, contribueixen a augmentar la consciència del propi cos, físic i emocional, la memòria, el coneixement i l'autoregulació de les emocions i el benestar individual i col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia