Societat

Festes i tradicions

La Trobada de Gegantons de Solsona tindrà més ballets

La cita gegantera de demà obre els ballets a tots els infants

A la cercavila prèvia hi tindran cabuda els nens i nenes que portin algun element

La trobada s'avança al primer dissabte d'agost

La Trobada de Gegantons de Solsona, que demà dissabte arriba a la dinovena edició, presenta diverses novetats, entre les quals hi ha l'obertura dels ballets a tots els infants a partir d'una edat, encara que no tinguin un element propi per fer-ho. El públic infantil és el protagonista de la trobada de gegantons i, per tant, els organitzadors consideren que “s'ha d'oferir a tots els nens i nenes amb l'edat mínima l'oportunitat de posar-se sota les rèpliques menudes d'alguns dels gegants i elements del bestiari més populars del carnaval i la festa major de Solsona i fer-les ballar”.

Amb aquesta idea, l'Ajuntament i la Colla Gegantera del Carnaval, coorganitzadors de l'aplec, han decidit obrir els ballets. L'edat mínima per aspirar-hi és de 8 anys, excepte per al ball de bastons, que enguany també s'afegeix en el repertori de danses, per al qual s'acceptaran nens d'entre 4 i 7 anys.

L'any passat, el caràcter precipitat de l'organització d'aquesta festa, després de l'anunci dels anteriors organitzadors que deixaven de fer-se'n càrrec, va permetre desplegar pocs ballets i els encarregats de la seva execució van ser nens que ja es coneixien les danses.

Aquest cop, però, s'amplien i es faran ballar la Draca, el Xut, el Tòfol Nano, els gegants bojos, els gegants de la festa major, i el ball de bastons i l'organització hi aportaran tots els elements. Els assajos s'han dut a terme aquesta setmana a la sala polivalent i han estat oberts a tothom.

El programa de la trobada de gegantons començarà demà a les cinc de la tarda a la plaça Major. De cinc a sis hi haurà obertes les inscripcions a la trobada, exposició d'elements folklòrics i berenar. Tot seguit, una cercavila recorrerà el nucli antic durant tres quarts d'hora. A les set es farà un acte d'agraïment per al mecenatge de la Draca Xica. A un quart de vuit hi ha programats els ballets i el ball del Gegantó del Pi de Barcelona, a càrrec de la Colla Gegantera del Pi. Una altra de les novetats d'aquesta edició és que es convida una colla gegantera i una peça no local perquè prenguin part a la festa i donar-la a conèixer. Per acabar la jornada, es realitzarà el sorteig de dos caps per a tots els infants que hagin participat (cal inscripció) amb qualsevol element folklòric.

Si bé cada any la trobada coincidia amb la celebració de Sant Roc, a partir d'ara tindrà lloc el primer dissabte d'agost per tal d'evitar que coincideixi en l'agenda amb altres trobades geganteres de Catalunya. La dinovena trobada de gegantons està organitzada per les regidories de Cultura i Educació i la Colla Gegantera del Carnaval, amb la col·laboració dels Grallers La Rauxa, Pai Pai Band, l'associació de festes del carnaval de Solsona i la Colla Gegantera del Pi.

El balanç de l'anterior edició va ser considerat un èxit, amb la participació de 111 figures i 350 assistents procedents de tot el Solsonès i comarques veïnes.

La trobada

Dia 6, a partir de les 17.00 h, a la plaça Major



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia