Societat

oci

Una hípica a l'abast de totes les butxaques

L'associació eQuaid, que investiga i difon les propietats de la llet d'euga, oferirà a la seva finca de la Vall d'en Bas sessions d'una hora que poden sortir a cinc euros

L'associació eQuaid, dedicada a la investigació i divulgació de les propietats de la llet d'euga, ha obert un club d'hípica a la finca que tenen a Puigpardines (la Vall d'en Bas) per acostar aquest esport a tot tipus de butxaques. Aquest estiu han ofert un casal per a nens que ha estat tot un èxit i ara han fet el pas per obrir aquest club sense ànim de lucre. Amb els diners obtinguts es vol pagar el manteniment dels cavalls –ara en tenen una cinquantena entre eugues i ponis– i al mateix temps donar-los més activitat perquè estiguin més motivats. “El cavall, si no té activitat, es torna molt apàtic però si en canvi li vénen nens de casal o els portes a fer excursions fins i tot sembla que després ho esperin”, afirma el president de l'associació, Juti Gusi.

A la granja de Puigpardines tenen una cinquantena de cavalls –la majoria eugues– per treballar en la investigació i la divulgació d'aquesta llet. El seu manteniment té un cost important que ara es vol assumir amb una nova activitat, un club d'hípica sense ànim de lucre perquè tothom que vulgui pugui venir i practicar amb els seus animals.

La idea és oferir abonaments anuals a preus assequibles –una hora d'equitació pot sortir a cinc euros o un passeig amb ponis a dos euros– però també classes puntuals o excursions.

“Realment és un model low cost dins del món de l'equitació, que sol ser elitista i un esport car”, afirma Gusi, que recorda, però, que hi ha països –com ara França– on és més assequible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.