Societat

oci

Llavaneres posa al dia la normativa de terrasses i deixa que tanquin més tard

A l'estiu els bars podran obrir fins a 2/4 de 2 els divendres i dissabtes, i fins a 2/4 d'1 la resta de nits

L'Ajuntament farà més controls als establiments

Els bars i restaurants de Sant Andreu de Llavaneres que tinguin terrassa hauran de complir nous horaris de tancament aquest estiu. A partir d'ara, podran tenir obert fins a dos quarts d'una entre setmana i fins a dos quarts de dues els divendres, dissabtes i vigílies de festius; mitja hora més que a molts municipis de la comarca, com ara Mataró. L'alcalde, Joan Mora (ERC), admet que l'ordenança vigent havia quedat desfasada i no s'adeia amb el moment actual d'aquests establiments. Fins ara les terrasses havien de tancar a dos quarts d'onze entre setmana i a les dotze els divendres, dissabtes i vigílies de festius. “Es feia molt difícil que els propietaris fessin cas de la norma i, com que no els pressionàvem prou, al final n'hi havia alguns que s'havien passat de la ratlla”, admet Mora, que assegura que a partir d'ara es faran més controls.

L'objectiu de la modificació és fer compatible el descans dels veïns que hi viuen a prop i la necessitat que tenen els bars de fer negoci. Per aquest motiu, i amb l'objectiu que la decisió fos el més consensuada possible, l'Ajuntament es va reunir amb el sector per trobar-hi l'acord. Un dels aspectes que de moment no s'han tocat és el règim sancionador, tot i que la voluntat del govern municipal és modificar-lo i elevar les quantitats previstes. Actualment les multes per incompliment de les obligacions que marca l'ordenança de manera sistemàtica van de 150 euros a 1.200 euros.

L'alcalde de Llavaneres assenyala que la permissivitat que hi havia fins ara amb els horaris s'ha acabat i recorda que, entre d'altres mesures, hi ha la possibilitat de treure als propietaris el permís de les terrasses. “És la nostra obligació fer complir el reglament”, hi afegeix Joan Mora, que assenyala que a la població hi ha sectors més conflictius que d'altres com ara la zona de terrasses que hi ha a l'avinguda Catalunya.

LA FRASE

Els bars s'han de guanyar la vida però també han d'intentar respectar el descans dels veïns
Joan Mora
alcalde de llavaneres

A l'hivern, l'horari es manté igual

La normativa de terrasses de Llavaneres, que no només inclou les que es troben al carrer sinó també les interiors, no ha modificat l'horari de tancament durant els mesos d'hivern ni el fet que no es poden obrir abans de les vuit del matí. Així, entre l'1 d'octubre i el 31 de maig els establiments les hauran de tancar entre setmana a dos quarts d'onze com a molt tard, i a la mitjanit els divendres, dissabtes i vigílies de festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia