Societat

Vilassar de Dalt, immersa en les festes de Sant Genís renovades

El concurs d'arrossos i la recuperació de l'antic concurs de Santa Llúcia Gloriosa són algunes novetats destacades de la festa major 2016

Els tastets d'estiu canvien el format, amb més qualitat i protagonisme dels participants

El pregó a càrrec d'exprofessors i el pregonet van donar el tret de sortida dimecres a la festa major de Vilassar de Dalt, que enguany es renova i ofereix noves propostes. “Els esforços de tota la comissió de festes van dirigits a donar el màxim de sentit a la festa major com un espai de retrobada de tots els vilassarencs i vilassarenques després de l'aturada estiuenca, a la manera vilassarenca de fer: és a dir, amb moltíssims actes construïts i participats per centenars de persones i desenes d'entitats, el bullici que caracteritza el nostre poble hereu de la tradició fabril”, comenta Pau Morales, regidor de Cultura i Festes de Vilassar, que acaba destacant la feina que intenten fer perquè els actes arribin a tota la població: “Per això estem en constant renovació de la festa, alhora que manté i revalora les tradicions, a més de connectar amb els nous impulsos i ser generadora de cohesió social i identitat de poble”, conclou.

Així, aquest any a la programació festiva repeteixen actes emblemàtics com és el pa amb tomàquet a la plaça de la Vila, el correfoc, la sindriada, el ball del Drac, la ballada de sardanes o la sardinada amb havaneres que clou la festa –a banda de la sortida dels gegants, grans protagonistes aquests dies–. També es consoliden activitats recents com el brindis amb els pregoners, el Rebombaigua (la cercavila passada per aigua pels carrers) o el Brossart, una acció que pretén multiplicar l'art efímer al carrer alhora que generar consciència sobre la importància del reciclatge i el civisme. L'any passat aquesta iniciativa va fer un acte on diversos artistes van pintar en directe papereres velles del poble, enguany es repetirà la mateixa operació però amb contenidors. Pel que fa a renovació, el Tastet d'Estiu aquest any, i mantenint el caràcter festiu i de promoció dels restaurants i establiments locals, fa un pas més enllà i es converteix en una petita fira de menjar al carrer a la plaça de la Vila, amb paradetes de cada restaurant participant. Es canvia el format per promoure millor la gastronomia local i la qualitat dels tastets. Finalment, a banda dels concursos, altres novetats arriben per als més petits. El 27 d'agost al matí serà de colors amb les noves activitats que organitzen la Comissió de Festes i el Club d'Esplai. Començarà amb un esmorzar de colors amb fruita i xocolata per agafar forces per pintar els carrers amb guixos. I per acabar, un espectacle d'animació amb les cançons de sempre.

Dades d'interès

Dates: del 24 al 28 d'agost.

www.vilassardedalt.org

Dos concursos, les novetats

J.P.

Un dels actes destacats d'aquest any és la recuperació del concurs de festa major Santa Llúcia Gloriosa que, ara sota el nom de Santa Llúcia GO! proposa als participants passejar pels carrers del poble i identificar totes les fotos del Noi Bayau amagades pels comerços del poble. Aquest cop es recupera amb força i gira entorn d'un curiós personatge local. Amagades a diversos establiments i equipaments municipals hi ha onze fotos del personatge amb les seves estrambòtiques transformacions. I, si la cosa va de concursos, aquest 2016 també neix el concurs d'arrossos de festa major, un concurs per a equips que tindrà lloc el diumenge 28 d'agost. La nova proposta s'ha acollit amb molt d'èxit i es van haver d'ampliar les places per l'afluència d'inscrits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona
educació

Prop de 400 obres de millora i retirada d’amiant en escoles a l’estiu

barcelona