Educació

El govern crea itineraris d'FP per a discapacitats

El pla pilot acompanyarà joves de setze a vint anys cap al mercat laboral

El govern ha aprovat la creació d'un pla pilot d'itineraris formatius específics (IFE) per a alumnes d'entre setze i vint anys amb discapacitat intel·lectual lleu i moderada que no hagin obtingut el títol d'ESO i que no es puguin acollir a la formació professional (FP), segons va explicar ahir la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz. El pla, d'una durada de quatre anys, començarà aquest curs en vuit centres de formació professional (FP) ordinaris i d'educació especial distribuïts en el territori, amb un centenar de places.  

El programa inclou un acompanyament cap a la vida adulta i la preparació per al mercat laboral, de manera que els discapacitats tinguin més autonomia personal. També es valoraran les seves capacitats, s'acreditaran les competències professionals i la integració social. La consellera va explicar que la matriculació començarà al setembre i que a l'octubre començaran els cursos, que van dirigits a dos perfils professionals: auxiliar en vendes i atenció al públic (en set centres) i auxiliar en atenció d'animals i espais verds, en un dels centres.

La selecció dels participants començarà al setembre i es tindran en compte les capacitats i les necessitats dels candidats. Ruiz va remarcar que el projecte respon a les necessitats d'un col·lectiu “molt penalitzat per la reducció de recursos del govern espanyol als centres” d'educació especial.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.