Administracions

Sant Vicenç ha de penjar l'espanyola

Un jutjat condemna l'Ajuntament a posar la bandera als seus edificis

El jutjat contenciós administratiu número 8 de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts a penjar la bandera espanyola a les dependències municipals, i a pagar 300 euros per les costes judicials. El text judicial considera contrària a dret l'absència de les banderes oficials a les dependències municipals, ja que no es compleix la llei 39/1981 sobre la bandera espanyola.

Amb aquesta sentència, el jutjat estima el recurs que la Subdelegació del Govern de l'Estat a Barcelona va interposar el juliol del 2015, quan l'actual vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, era l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts. En aquella data, Junqueras va defensar que molts ajuntaments catalans no se senten identificats amb la bandera espanyola perquè, segons va dir: “L'Estat espanyol ens ha negat reiteradament la possibilitat de ser lliures, d'escoltar la veu del nostre poble. És comprensible que no sentim com a propis els símbols d'un estat opressor.” No obstant això, el llavors alcalde de Sant Vicenç dels Horts va declarar el juliol de l'any passat que té “el màxim respecte per la bandera espanyola i per la de molts altres països; per això mai em veureu menysprear els seus símbols ni els seus himnes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia