Administracions

Urbanisme

El permís de la Sagrada Família, tot un atzucac

La regularització de la llicència d'obres de la Sagrada Família serà un tràmit “complex tècnicament”, ja que, entre altres arguments, com a base legal només es disposa d'un permís de l'any 1885 expedit per l'aleshores Ajuntament de Sant Martí de Provençals. Així es va manifestar ahir la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que com a exemple d'aquestes dificultats va avançar que l'actualització del permís no podrà tenir caràcter retroactiu, ja que això genera molts “dubtes” des del punt de vista jurídic. Sobre aquest procés també es va manifestar ahir l'expresident de l'ens rector de la Sagrada Família Joan Rigol, que va assegurar que aquesta falta d'autorització és una llacuna atribuïble a l'administració, “ja que es va demanar fa molts anys i n'han passat més de cent en una situació de silenci administratiu”.

D'altra banda, la tinenta d'alcalde també va reiterar ahir que la construcció d'una escalinata davant el que serà l'accés central a la basílica no és una qüestió prioritària. Sobre això, Sanz sosté que aquest és un projecte que només està al cap del patronat i que, per tant, no existeix cap modificació del pla general metropolità (PGM) ni “res que impliqui una execució directa” d'una proposta que el govern local –va repetir– no considera peremptòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia