Administracions

Tres municipis del Bages en una sola entitat

Proposen crear una àrea administrativa entre Manresa, Sant Joan i Sant Fruitós

La delegació del Bages del Col·legi d'Arquitectes ha llançat una idea insòlita: unir Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages en una única àrea administrativa.

La proposta la va fer Enric Massana, president de la delegació, en la darrera trobada de la Plataforma per la Rebaixa de l'IBI a Manresa, un col·lectiu que reclama un “IBI més just, eficient i social” que permeti “accelerar la competitivitat de la ciutat”. És en aquesta línia que Massana va deixar anar la idea. La cooperació entre municipis i la creació d'una àrea metropolitana bagenca liderada per Manresa es planteja, va dir, com una possible mesura per fer front a la caiguda d'ingressos que ha generat la davallada demogràfica. I és que l'àrea englobaria uns 95.000 habitants, uns números que haurien permès salvar els diners que Manresa ha perdut per baixar dels 75.000 veïns.

Tot i que cap dels ajuntaments ha reaccionat, el regidor d'Hisenda de Manresa, Josep Maria Sala, va dir en roda de premsa que no veu la proposta viable tenint en compte la legalitat actual. I, respecte a la rebaixa del 5% d'IBI, va recordar que l'objectiu és “recaptar el 2017 el mateix que el 2016”. És a dir, que no hi haurà rebaixa.

El col·lectiu engloba cinquanta entitats, entre les quals destaquen el Gremi de Constructors, la Cambra de Comerç, la de la Propietat, el Col·legi d'Arquitectes o la Federació de Barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia