Administracions

municipal

taxes

Llavaneres grava la taxa del clavegueram segons el consum

Fins ara es feia en funció del valor cadastral, però el govern diu que és més just que paguin més els que més metres cúbics gasten

L'oposició demana que s'estudiïn possibles bonificacions

La nova ordenança del clavegueram a Sant Andreu de Llavaneres s'ha modificat per l'any vinent i pagaran més els que gastin més aigua. L'objectiu, segons explica el regidor d'Hisenda, Albert Sala, és ser més justos amb el càlcul que fins ara s'aplicava tenint en compte el valor cadastral de l'habitatge. “Era poc rigorós perquè en una casa pagaven el mateix si hi vivien dos avis amb un consum mínim que si es tractava d'una casa amb jardí”, indicava el regidor. Amb aquesta modificació, com ja fan altres municipis, s'aplica un coeficient del 0,45% sobre el preu del metre cúbic, que es destina a la taxa del clavegueram. “Calculem que un 80% de la població pagarà menys, i els que gasten més aigua hauran de canviar els hàbits perquè, si no, pagaran molt més”.

Com a exemple, el regidor va explicar que una casa d'una urbanització, fent un ús responsable de l'aigua a l'hivern, amb l'antic sistema pagaria uns 250 euros i a partir d'ara seran 150, però alhora alertava que a l'estiu un consum excessiu podria comportar una taxa de 800 euros.

Des de l'oposició, els grups de CiU, el PP i Ciutadans van coincidir a criticar el canvi d'ordenança. CiU va reclamar que es tinguin en compte possibles bonificacions per tenir en compte casos com ara els de les famílies nombroses, que comporta un consum més elevat i, en conseqüència, un gravamen en el clavegueram.

El ple també va aprovar la nova taxa de recollida de residus, que es passa a calcular segons la tipologia de l'habitatge i no per la localització com fins ara. El principal grup de l'oposició va criticar aquest canvi, que considera que hauria d'incloure mesures correctores segons cada cas.

Pel que fa a l'IBI, com ja s'havia anunciat des del govern, es va aprovar un increment del 3% l'any que ve, amb el compromís d'abaixar-lo els dos últims anys de mandat. “Volem reduir al màxim el deute que tenim, força elevat, i creiem que així hi donarem un impuls”, justificava el regidor d'Hisenda.

LA FRASE

Un 80% de la població pagarà menys, i els que gasten més aigua hauran de canviar els hàbits
Albert Sala
Regidor d'hisenda de sant andreu de llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.