Administracions

municipal

impostos

Arenys de Munt apuja l'IBI un 7,5% per al 2017

Els grups treballen en les bases d'una borsa social per a les famílies necessitades

“Sabem que no és un bon moment per apujar impostos, però ho fem per responsabilitat.” Així justificava el regidor d'Hisenda, Josep Sànchez, l'increment del 7,5% del coeficient de l'IBI per l'any vinent amb l'objectiu de millorar la gestió de la despesa i tirar endavant els serveis públics. Amb aquest increment de l'IBI el govern preveu recaptar 225.000 euros anuals que es podran destinar a altres inversions o a escurçar les amortitzacions bancàries. “Revisem l'estructura financera, no per tapar forats, sinó amb una visió estratègica de futur”, manté el regidor de l'àrea. Un dels serveis municipals que s'han volgut millorar és el de neteja de la via pública, amb la dotació de dos operaris més, i el traspàs de la recollida de les escombraries a una nova empresa, Recolte Servicios y Medio Ambiente. La nova concessió, segons explica el regidor, suposarà un estalvi de 60.000 euros per a l'any vinent.

L'increment de l'IBI representarà de mitjana un augment de 36 euros pels habitatges que fins ara pagaven un rebut de 479 euros anuals. Des de l'oposició, CiU hi va votar en contra i va reclamar que s'augmentés esglaonadament els pròxims anys. El PP i els regidors del grup mixt es van abstenir. Fins ara tots ells han participat d'una primera sessió de treball per mirar d'acordar unes bases reguladores per subvencionar l'IBI a les famílies més necessitades. L'objectiu és poder disposar d'una borsa social per ajudar econòmicament els qui l'any vinent no puguin assumir l'increment. La voluntat del govern, segons explica el regidor d'Hisenda, seria destinar un 10% de la recaptació de l'IBI, uns 25.000 euros, a aquestes bonificacions. El regidor convergent, Marc Tarrés, manté que aquests diners s'haurien de gestionar a través de convenis amb entitats socials com ara Càritas i Creu Roja.

Vehicles i taxa d'animals

En les noves ordenances també s'incrementa l'impost de vehicles per a l'any vinent, però es redueix en els trams dels que tenen menys potència. Amb aquest impost es preveu recaptar fins a 14.000 euros anuals. Un dels canvis en les ordenances fiscals és l'eliminació de la taxa de cens d'animals de companyia, que segons el govern “frenava” els veïns a l'hora de censar el gos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia