Administracions

Els Mossos no veuen delicte en la gestió de Lluís Lloret

L'Ajuntament actual i el promotor de la zona industrial de Bàscara han portat a fiscalia la gestió de l'anterior alcalde

Ho diu l'informe policial preliminar del cas, que continua en fase d'instrucció

L'informe preliminar de la unitat central d'anticorrupció dels Mossos d'Esquadra no detecta indicis d'activitat delictiva en la gestió de l'exalcalde de Bàscara Lluís Lloret. Aquest informe –al qual ha tingut accés aquest diari– s'emmarca en les diligències prèvies del procediment iniciat pel promotor de la zona industrial de Bàscara Pere Costa, i l'actual ajuntament del municipi que van portar a fiscalia un informe econòmic i financer dels anys 2005-2014 en què s'assenyalava un presumpte delicte d'apropiació indeguda, falsificació de document i prevaricació.

En el rerefons d'aquesta tramitació hi ha el projecte de zona industrial a Bàscara encallat des de fa més de deu anys, amb intercanvi de denúncies entre el promotor i l'Ajuntament, i un endeutament del municipi que és dels més alts de la demarcació (uns tres milions d'euros) i amb el qual s'ha trobat el nou govern elegit en les municipals passades.

Quan es va plantejar el projecte de zona industrial, el promotor de la zona i l'alcalde Lloret haurien acordat un conveni segons el qual l'Ajuntament anava ingressant imports d'empreses privades que preveien desenvolupar-se en la futura zona industrial. L'informe econòmic encarregat pel nou govern municipal, però, no aconsegueix determinar que totes les quantitats ingressades per l'Ajuntament s'hagin destinat a inversions previstes en conveni. Segons recull l'auditoria econòmica, l'Ajuntament hauria ingressat al llarg dels anys un import total superior als sis milions d'euros, però conclou que “no ha estat acreditada l'efectiva realització dels compromisos adquirits per l'Ajuntament”. Són les diferències entre les quantitats entregades i les que s'haurien dedicat a inversions municipals les que han portat els denunciants a portar els comptes a la fiscalia.

Mentre que la part denunciant (el promotor del polígon) considera que algunes quantitats entregades no van tenir el destí previst en els convenis, l'exalcalde Lluís Lloret es defensa en les seves declaracions argumentant que l'Ajuntament ingressava les quantitats de Pere Costa i després les destinava on es considerava més convenient (per exemple, en el projecte de nou pavelló, o la piscina que no s'ha pogut acabar mai).

L'informe policial conclou que totes les quantitats abonades pel denunciant han estat ingressades a l'Ajuntament tret d'un pagament que correspondria a un preconveni del 2004, però tampoc s'aconsegueix documentar que aquell pagament s'hagués arribat a realitzar. Bona part de les dificultats que hi ha avui per aclarir els comptes rau en el fet que al seu moment el promotor i l'alcalde van firmar convenis dels quals només ells dos sabien el contingut. Tot i que l' informe policial preliminar conclou que no s'ha detectat apropiació per part de l'exalcalde de les quantitats entregades per Pere Costa, la tramitació del cas tot just comença i continua a mans del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Figueres.

LA XIFRA

6
milions d'euros
és el total de pagaments que hauria fet el promotor de la zona industrial a l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia