Administracions

Municipal

Llavaneres posa ordre als comptes per eixugar el deute

L'Ajuntament ha regularitzat la situació comptable municipal, que estava pendent des de l'exercici del 2003, després de dos anys de feina

A partir d'ara podrà destinar el superàvit pressupostari a reduir els crèdits bancaris

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha hagut de regularitzar comptablement tots els exercicis que van de l'any 2003 al 2014 per poder començar a eixugar el deute municipal. El regidor d'Hisenda, Albert Sala (ERC), explica que el desgavell dels pressupostos era tal que fa dos anys que es treballava per posar ordre a totes les factures que hi havia i que, tot i que estaven pagades, no s'havien registrat correctament en els comptes. Sala indica que el valor de tot plegat no és menyspreable, ja que arribava als 4 milions d'euros.

Aquest desajust pressupostari provocava que el superàvit que acostuma a generar-se en el moment de tancar els comptes es dediqués en exclusiva a incloure totes aquelles factures pendents que no tenien assignat cap apunt comptable. “Ha estat una feinada perquè hem hagut de remuntar-nos a papers de fa deu anys, però ara podem dir que iniciem una nova etapa financera a l'Ajuntament”, assenyala el regidor.

El fet d'haver pogut endreçar tots els números permetrà que, a partir d'ara, els diners del romanent de tresoreria de cada exercici es destinin a reduir el deute municipal, que a finals d'any es calcula que serà de 5,5 milions d'euros. “Estem satisfets perquè per fi hem pogut fer net”, es felicita Sala. Per posar punt final a aquesta situació, el darrer ple municipal, que va tenir lloc dimecres passat, va aprovar, amb els únics vots favorables dels dos socis del govern local –ERC i Acord per Llavaneres–, una modificació de crèdit per reassignar les partides pressupostàries per un valor total de 912.000 euros.

Tant CiU com el PP i Ciutadans, a l'oposició, hi van votar en contra perquè van considerar que la proposta s'havia presentat amb massa precipitació i perquè no havien tingut prou temps per estudiar-la. De fet, el dictamen s'havia entrat amb caràcter d'urgència i no s'havia donat compte en cap comissió informativa.

Més canvis

La modificació pressupostària també va servir per donar llum verd a una transferència de crèdit de 165.000 euros per suplir partides de l'exercici actual que han quedat curtes i poder tancar l'any sense factures pendents de pagar. A més, s'ha pogut tirar endavant una inversió de 32.000 euros per renovar l'enllumenat del camp de futbol.

LA XIFRA

5,5
milions d'euros
és el deute que es calcula que té l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia