Administracions

municipal

pressupostos

El ple de Solsona aprova un pressupost de 8,7 milions

El govern municipal (ERC-PSC) ha rebut el suport de CDC, després d'acordar una partida de 10.000 euros d'incentius per a autònoms

ApS-CUP s'hi oposa i critica la falta de despesa social

El ple municipal de Solsona ha donat llum verd a un pressupost de 8,7 milions per al 2017. El govern local (ERC i PSC) ha rebut el suport de CDC, després que s'hagi acordat una partida de 10.000 euros d'incentius per a autònoms. Per part seva, ApS-CUP hi ha votat en contra, ja que considera que falta despesa social i per a participació. L'equip de govern qualifica els números per a l'any que ve de “continuistes”.

El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, va destacar el creixement de les partides de medi ambient, amb un augment d'un 5,3% –fins als 720.190 euros–, i d'educació, amb un increment d'un 13% i un total de 293.200 euros. En el primer cas, es deu en part a la incorporació del manteniment de la nova gossera (21.000 euros) i l'estudi de la recollida de residus porta a porta (12.000 euros). En el segon, Xandri remarca l'aposta per l'escola municipal de música i per l'escola bressol municipal. També es reserven 20.000 euros més per a les remuneracions del personal en previsió que el pressupost estatal pugui posar fi a la congelació de sous dels funcionaris.

El regidor d'Hisenda també destaca que un dels objectius del pressupost és rebaixar el deute. Per això hi ha prevista l'amortització de préstecs per valor de 650.000 euros. L'endeutament aquest any es tancarà al 51,3% i el govern local vol continuar reduint-lo. Pel que fa a les inversions (413.000 euros), el regidor va dir que “s'han prioritzat obres per urgència i aquelles que poden ser subvencionades amb fons europeus”.

Tot i que CDC va votar a favor del pressupost per l'acord de la partida de 10.000 euros per a autònoms, el seu portaveu, Marc Barbens, va ser crític amb el fet que no s'hagi fet un pressupost participatiu, amb la pujada de la partida per multes i amb el fet que s'inclogui un estudi per implantar la recollida de residus porta a porta “sense consens”. El portaveu d'ApS-CUP, Òscar Garcia, va lamentar la poca despesa social i per a participació que preveu l'equip de govern i que considera “ridícules”. Es va mostrar sorprès de saber l'acord amb CDC “cinc minuts abans” del ple.

Moció pel referèndum

El ple de Solsona també va aprovar una moció de suport a la convocatòria de referèndum com a molt tard el setembre del 2017, al procés constituent i als ajuntaments i càrrecs electes investigats per la defensa del dret a decidir. És una moció proposada per l'AMI, associació a la qual Solsona està adherida. Es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, CDC i la CUP. El PSC, per part seva, es va abstenir.

LES FRASES

La partida del porta a porta ens fa preveure que la seva implementació no es farà l'any que ve
Òscar Garcia
portaveu d'ApS-CUP
Solsona no pot estar sense pressupostos participatius. Cal una partida que puguin decidir els veïns
Marc Barbens
portaveu de CDC
Es va obrir una possibilitat de negociació que vam entendre que podia ser vàlida
Ramon Xandri
regidor d'hisenda del govern de solsona (ERC-PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia