Administracions

turisme

Torroella s'integra en un macroestudi sobre turisme

L'Ajuntament formarà part d'una prova pilot d'àmbit europeu per fer un treball sobre els models de turisme responsable

S'encarregarà de la interlocució entre participants i institucions

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol continuar treballant en els models de turisme sostenible i gestió turística responsable i, en aquest àmbit, formarà part d'una prova pilot d'àmbit europeu que donarà peu a la xarxa NECSTour, que treballarà amb el sistema d'indicadors conegut com a ETIS –vegeu la peça.

Es tracta de fer un estudi amb uns indicadors avalats per la mateixa Comissió Europea que incorporarà els resultats obtinguts en un observatori europeu (European Virtual Tourism Observatory). Del treball se'n farà ressò el Consell Mundial de Turisme Sostenible, vinculat a l'Organització Mundial del Turisme. L'Ajuntament de Torroella assumirà les feines d'interlocució entre els participants i les institucions europees.

La regidora de Turisme, Sandra Pibernat, remarca la importància que té aquesta oportunitat de formar part d'un grup que ha de ser “capdavanter en l'àmbit europeu” en la implementació d'aquest nou sistema d'indicadors. Recorda que a Torroella i a l'Estartit s'està desplegant “un intens treball, en tots els àmbits, per fer un model de replantejament del destí que té la sostenibilitat, els valors naturals i paisatgístics com a elements centrals. Per això és molt important ser presents en aquests lobbies europeus que fomenten el treball en xarxa i el coneixement d'experiències que ens poden ser molt útils”.

L'Ajuntament ja va participar l'any 2014 en el projecte pilot promogut per la unitat de turisme de la direcció general d'Indústria i Empresa (Growth) sobre una nova metodologia d'indicadors que ajudin a avaluar la sostenibilitat i competitivitat de les destinacions turístiques europees.

Dels resultats d'aquella prova pilot van sorgir unes jornades que es van fer a Brussel·les el 2015 i el 2016 i un acte de reconeixement a les destinacions que més s'havien implicat en la implementació d'aquests indicadors.

Uns indicadors per valorar els impactes

L'European Tourism Indicators System for Sustainable Management at Destination Level és una llista de 27 indicadors obligatoris i 40 d'opcionals que intenten analitzar l'impacte de l'activitat en el territori a través dels aspectes següents: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural i impacte ambiental.

En el cas de Torroella de Montgrí i l'Estartit es van obtenir, després d'un intens treball d'avaluació, el 94,64% del total d'indicadors sol·licitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia