Administracions

municipal

pressupostos

El nou pressupost de Verges preveu fer un POUM nou

Els comptes per al 2017 inclouen 20.000 euros per sufragar els estudis previs

El PDeCAT es va abstenir i ERC va votar contra el pressupost, però coincideixen que cal renovar el planejament

La inversió més destacada que figura en el pressupost de Verges per a aquest 2017, aprovat dijous en el ple, preveu 20.000 euros per als estudis i treballs previs a la redacció d'un nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que substituirà les normes subsidiàries vigents des del 1987. L'alcalde, Ignasi Sabater (Junts fem Poble - CUP), considera que les eines urbanístiques actuals són “obsoletes i molt allunyades de les necessitats reals del municipi”, però creu que en el procés serà necessari el consens dels altres dos grups municipals del consistori, PDeCAT i ERC, i “diàleg i molta participació de tots els vilatans”.

Els dos edils del PDeCAT es van abstenir en l'aprovació dels comptes, d'1,04 milions, per al nou exercici. I els d'ERC hi van votar en contra per les discrepàncies amb les partides socials, que troben escasses. Però, malgrat això, van coincidir que és positiu començar a pensar en l'actualització del planejament urbanístic vergelità.

Sabater avança que durant tota la tramitació aniran fent sessions participatives, amb la idea de “recollir les opinions i aportacions de tots plegats respecte a cada àmbit de treball”. El procés que s'engegarà aquest 2017 es podria allargar ben bé fins a final del mandat.

Estalvi en la llar d'infants

Pel que fa a la resta del pressupost, l'alcalde destaca la “disminució important en la partida destinada a la llar d'infants”, que de 108.000 euros anuals el 2015 passarà a uns 70.000 euros enguany. Sabater defensa que la reducció econòmica no implica tocar ni el model ni el servei i, per altra banda, com que la Generalitat els ha reemborsat uns 280.000 euros que els devia d'obres fetes, també s'estalviaran interessos bancaris que provisionalment havia d'assumir el consistori.

En el capítol d'obres, han reservat una partida econòmica perquè la brigada municipal vagi resolent petites actuacions en l'espai públic i equipaments, com ara la creació de magatzems per a entitats al pavelló o reparacions al teulat de l'escola i els vestidors camp de futbol.

Un altre dels reptes que el govern de Verges es fixa amb vista a la resta de mandat és avançar cap a la implantació del sistema de recollida de residus porta per porta “tan aviat com es pugui”. Ja han fet alguna experiència en el cas dels comerciants o la retirada d'andròmines, i el resultat, diu Sabater, “està sent molt satisfactori”.

LES XIFRES

1,04
milions
assolirà el pressupost municipal de Verges per a aquest 2017, aprovat dijous amb els vots del govern.
20.000
euros
es reserven per preparar el plec de clàusules per contractar l'empresa que ajudarà a redactar el nou POUM.

LA DATA

01.04.87
la comissió d'Urbanisme
va aprovar definitivament les normes subsidiàries de Verges, publicades el 1990.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia