Administracions

Platja d'Aro convida la UPC a plantejar el futur auditori

La Politècnica s'encarregarà de definir el pla director de la Masia Bas

El regidor d'Urbanisme destaca que el projecte de l'auditori es farà a través d'un concurs d'idees

El projecte del gran auditori de Platja d'Aro, amb una capacitat per a més de mil persones, continua endavant, si bé s'ha redefinit notablement. La ubicació, segons l'alcalde, Joan Giraut, continua sent la mateixa, a la zona d'equipaments de la Masia Bas, on ja hi ha la biblioteca, que properament s'ampliarà. Ara, però, es vol dotar tot aquest gran espai d'un pla director que serveixi de model per definir de manera clara com s'ha d'explotar aquesta zona pel que fa a equipaments.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, explica que els serveis tècnics d'Urbanisme ja han iniciat contactes amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) perquè els estudiants d'arquitectura es responsabilitzin de la realització del pla director: “Estem davant d'una notable zona d'equipaments i pensem que cal tenir definits els usos. El pla, a més, pot servir per ajudar a connectar aquest espai amb la resta de la població, generant sinergies.”

Concurs d'idees

L'alcalde, Joan Giraut, explica que el futur auditori es farà a través d'un concurs d'idees, segurament a través dels mateixos alumnes de la Politècnica. L'objectiu, segons Giraut, és que aquest equipament sigui un referent a la zona pel que fa a la celebració de grans actes, concerts o congressos: “La idea és poder fer una programació que sigui per tot l'any. En aquest sentit, es podran fer des de grans concerts fins a actes de petit format, els quals ajudaran a bastir una programació anual.”

En aquest sentit, la funcionalitat de l'equipament ha de ser clau. Joan Giraut explica que s'han visitat diversos espais, com ara l'Espai Ter, de Torroella de Montgrí, per buscar idees sobre versatilitat. “La polivalència, la capacitat de poder-se adaptar a grans i petits actes, ha de ser clau”, destaca l'alcalde. Giraut vol deixar clar, però, que el mercat setmanal no es traslladarà: “Totes les parades que formen el mercat es mantindran, si bé algunes, especialment les del camí de Fanals, es poden haver de reubicar.”

LA FRASE

És una més que notable zona d'equipaments i pensem que cal tenir definits els usos
Josep Maria Solé
regidor d'urbanisme de castell-platja d'aro

LA XIFRA

1.000
persones
és la capacitat prevista per al futur auditori que s'ha de construir a la zona de la Masia Bas.

Tramitaran de nou el pla parcial del port esportiu

La nova aprovació del pla general d'ordenació urbana de Platja d'Aro (POUM), que va ser declarat nul per una sentència del Tribunal Superior de Justícia, té com a conseqüència que s'hagi de tornar a iniciar la tramitació del pla parcial del port esportiu.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Soler, explica que s'ha pres aquesta decisió per una qüestió de “seguretat jurídica” i no tindrà més incidència que “uns canvis menors”. El pla parcial és l'instrument que ordena i estableix on se situa la làmina d'aigua, les zones verdes, les zones d'equipaments i com es disposen els usos urbanístics.

El POUM va ser aprovat per la comissió d'Urbanisme el 2012, però aquesta hi va donar el vistiplau abans de rebre un informe vinculant de Cultura i Patrimoni. A diferència de l'aprovació del 2012, quan el PSC, ICV i ERC van votar contra el pla, el ple el va tornar a aprovar dimarts sense cap vot en contra. El PSC, ara al govern, no va prendre la paraula, tampoc C's ni el PP. I la portaveu d'ERC, Estel Rodríguez, aquest cop va argumentar el “vot a favor d'esperança” per “polir els aspectes que grinyolen”, però sense trobar necessari fer un nou POUM a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia